Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Jill Bidens svar – efter kritiken mot hennes klädval

07 jul, 2021 
AvAnnika Norman
FotografTT
Jill Biden
Jill Biden, USA:s “First lady” fotograferades i något som såg ut som nätstrumpbyxor. Bilden spreds och väckte enorm uppmärksamhet på sociala medier. Här är historien om nätstrumpbyxorna som inte ens var nätstrumpbyxor.
Annons
Det här är Jill BidenBrand logo
Det här är Jill Biden

Kläder kan väcka känslor, det fick Jill Biden erfara efter att ha burit vad som såg ut som nätstrumpbyxor när hon fotograferades då hon klev av ett plan i Maryland. Jill bar en svart kavaj, en kjol med skinndetaljer, mönstrade strumpor och ankelboots med klack. Och det var alltså strumporna som stal allt fokus! Folk på sociala medier var snabba med att ge sina åsikter: “Madonna ringde och vill ha sin slampiga look tillbaka” skrev en twitter-användare. “De må vara dyra men de ser trashiga ut. Vilken skam för en första dam!” skrev en annan.

Annons

Jill Biden kommer ur ett flygplan. Hon har svart munskydd, svart kavaj och svart kjol, vad som ser ut som mönstrade, transparenta strumpbyxor och svarta ankelboots med klack.
Jill Biden i strumporna som väckte enorm uppmärksamhet... Foto: TT

Det har dock kommit in mycket positiva kommentarer också och många tycker att Jill är cool som blandar upp de strikta kläderna med trendiga strumpbyxor och accessoarer.

Jill själv är förvånad över vilken enorm uppståndelse hennes kläder väcker.

“Jag tycker det är ganska överraskande hur mycket kommentarer som handlar om vad jag har på mig eller om jag sätter upp håret med en scrunchie. Jag sätter ju bara upp håret! Eller det här med strumpbyxorna. Det var inte fisknätstrumporbyxor, de var inte heller spets. Det var väldigt fina strumpor”, berättade 70-åriga Jill Biden för Vogue. “Det är helt otroligt hur folk lägger märke till varenda liten detalj”.

Annons

Jill har även sagt att hon gärna vill uppmuntra unga designers genom sina modeval och hon tycker det är viktigt att lyfta andra människor som kämpar för att lyckas inom modebranschen.

Jill Biden tillsammans med Joe Biden under installationen i Vita huset i januari 2021. Jill bär en turkos tweeddräkt bestående av lång kavajrock och klänning. Hon har munskydd och pumps i samma turkosa nyans. Joe Biden bär svart rock, vit skjorta under, ljusblå slips, svarta byxor och skor samt svart munskydd.
Jill Biden i tweeddräkt från Markarian. Foto: TT

När hennes man, Joe Biden installerades i Vita huset bar hon två olika looks från märken som prioriterade hållbarhet: en turkos dräkt i tweed från ett New York-baserat märke som heter Markarian och en lila rock från designern Jonathan Cohen.

“Jag vill välja kläder från en bred grupp av designers, berättade Jill. “När jag planerade mina outfits var det det jag hade i åtanke”.

Jill Biden och Joe Biden på kvällen efter installationen. Till vänster om dem står Vice presidenten Kamala Harris och hennes man. Jill bär en lila rock från designern Jonathan Cohen och lila handskar och munskydd.
Jill Biden i lila rock från designern Jonathan Cohen. Foto: TT
Annons