Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

11 plagg och accessoarer som du måste ha koll på sommaren 2021

27 maj, 2021 
AvJenny Fredriksson
FotografTT MFL
Femina guidar dig till den ultimata, sköna sommarstilen. Här listar vi sommaren 11 viktigaste plagg och accessoarer för en lyckad look i sommar.
Annons

Femina har gjort en djupdykning i sommarmodet och listar sommarsäsongens viktigaste plagg och accessoarer . Här hittar du allt från de lätta plagg som kommer att rädda din garderob till de trendigaste accessoarerna som sätter pricken över i:et i din sommarstil.

Kronprinsessan Victorias stilresa genom årenBrand logo
Kronprinsessan Victorias stilresa genom åren

1. Den blommiga kostymen

Den blommiga kostymen är sommarens hetaste statement-look. En prunkande kostym är det perfekta alternativet till den bmlommiga klänningen – feminin men samtidigt dressad och smart. Dessutom är kostymen lätta att bryta upp och bära med udda plagg som sköna stickade tröjor för en mer casual look eller matcha kavajen med en flödig maxikjol för en helt ny look.

Annons

Blommig kostym från Gant
Kavaj i linne/viskos/bomull/ polyester, stl 34–44, 3999 kr, Gant. Byxor i bomull/viskos/polyester, stl 34–44, 1999 kr, Gant.

Satsa på stormönstrat blomster och styla med ett par matchande tonade solglasögon för en lyxig känsla. Kavajen kan också bäras som söt sommarjacka.

2. Randiga badkläder

Det viktigaste uttrycket när det gäller badklädesmodet i sommar är att modellen är simvänlig och snyggt randig! En randig baddräkt har ett starkt grafiskt uttryck och är modernt mönstermotiv.

Randig baddräkt lemlem x HM
Baddräkt i polyamid/elastan/polyester, stl 32–50, 299 kr, H&M. lemlem x H&M

Sommarens trendigaste bad går i randigt!

Annons

3. Stråhatt

En hatt är det perfekta solskyddet och är vansinnigt trendig den här sommaren. Inspireras av italienska Simonetta Ravizza och styla stråhatten med en krispigt vit oversize-skjorta och ett par lediga shorts.

Simonetta Ravizza ss 21 vit skjorta med stråhatt
Simonetta Ravizza

4. Kaftan

Kaftanen är lätt och luftig att bära både på stranden och i trädgården. Plagget är löjligt lätt att variera i stilen och nyckeln ligger i att variera accessoarer efter tillfälle. Kaftanen finns i alla prisklasser. Vårt bästa tips är att investera i Rodebjers ikoniska kaftan, den har utmärkt andrahandsvärde om du vill sälja den vidare.

.

Randig kaftan från Michael Kors collection
Michael Kors
Annons

5. Träskor

Den klassiska träskon har gjort en storstilad comeback och hela modevärlden är förälskad i den bekväma och praktiska tofflan. Det är exklusiva modehus som Hermès och Louis Vuitton som visade eleganta looks på catwalken – stylade med tjusiga träsko. Denna trend är lätt är lätt att göra sin egen. Hemligheten är att dessa upp träskon med en fin klänning eller ett par skräddade byxor. Självklart sätter träskon som en smäck i trädgårdslandet.

Brun mockklänning med träskor från hermes ss 21
Hermès

6. Naturnära nyanser

Sommarens hetaste färgskala går i jordnära toner, bärbara året runt. Satsa på sommarens trendigaste material linne som har kommit på bred front i alla modehus och kedjors kollektioner. Linne passar finemang i den skönt jordiga färgskalan. Satsa på en look ton i ton för en bekväm och supertrendig look!

Annons
brun linnekavaj och shorts från lexington ss 21
Kavaj i linne/bomull, XS–XL, 3495 kr, Lexington. Shorts i linne/bomull, XS–XL, 1495 kr, Lexington.

7. Den mjuka väskan

Den varma säsongen och sommargarderoben kräver en handväska som oftast är lite ljusare och mer avslappnad i silhuetten än den vanliga vardagshjälten i svart. Den perfekta alternativt är en textilväska, i tex en virkad variant eller en fin stråväska.

Nicky Hilton i blommig klänning och hatt och virkad väska.
Nicky Hilton i sommarens skönaste look

8. Sjaletten

Scarfen har många användningsområden. Den kan både bäras som sjalett – supertrendig nyhet den här säsongen– samt som en fin scarf i halsen.

Annons
Sjalett från Nygårdsanna ss 21
Nygårdsanna

9. Gummistövlar

Anamma den trendiga (och praktiska) trädgårdsstilen och klä dig i plagg som hängselbyxor, sjalett och keps som verkligen har ett moment i modevärlden. Dessutom har vi sett urfina gummistövlar göra intåg på catwalken – perfekta för svensk sommar. Dessa dyrgripar kommer från det franska modehuset Celine. Självklart finns det sköna klassiska budget alternativ som Tretorn och Ilse Jacobson.

Celine gummistövlar
Celine

Annons

10. Kepsen

Den sportiga kepsen har upplevt en renässans under pandemin och är verkligen en räddaren i nöden en dålig hårdag och funkar både till en dressad urban look och till lata dagar på stranden.

Scarlett Johansson i keps
Scarlett Johansson i sommarens drömlook, keps och Birkenstock

11. Snickarbyxor

Inspireras av den brittiska skådespelerskan Julie Christies klockrena styling med snickarbyxor och halsduk. Perfekt för kyliga sommardagar på lantstället eller trädgårdslandet.

Julie Christie i snickarbyxor i trädgårdslandet.
Den brittiska skådespelerskan i Julie Christie

Annons