Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

5 klassiska nyckelplagg att investera i sommaren 2023

22 maj, 2023 
basgarderob sommaren 2023 – stilrena plagg för dam
Snygga sommarplagg till din garderob!
Det behöver inte vara svårt att klä sig under varma dagar, tvärtom! Här är nyckelplaggen som kommer att rädda alla outfits i sommar.
Annons

Basgarderoben står sig minst lika stark på sommaren; för att ha något att bära de somriga topparna och trendplaggen med gäller det att ha en bra bas. Och även om sommaren inte är här ännu så är det alltid skönt att vara ute i god tid. Därför listar vi 5 typer av plagg som du bör investera i (eller se över om du redan har hemma) sommaren 2023!

hanna stefansson i en snygg somrig outfit med klänning och klackar

Basgarderob sommaren 2023

Här är 5 olika typer av plagg som alla borde ha i sin sommargarderob.

1. En klänning som du älskar

Luftig, löst sittande och i ljusa toner – det är nyckelorden vi tar med oss när det kommer till sommarens viktigaste plagg. Vem vill inte ha en hel outfit i ett enda plagg och slippa matcha över- och underdel på semestern eller när det är dags att bege sig iväg till jobbet eller stranden?

Annons

En vacker klänning i midilång modell, som slutar någonstans mellan knäna och vaderna, passar lika bra till kontoret som på picknicken. Tänk inte på att det ska vara tidlöst eller klassiskt – en sommarklänning som du verkligen faller pladask för kommer få ett lågt pris per användning, för du kommer vilja bära den precis hela tiden.

Blommig klänning, & Other Stories

Den här drömmiga sommarklänningen har trendiga puffärmar, smickrande volanger och en romantisk knytning i midjan. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Vit klänning med blommiga detaljer och knytning i midjan.
Klicka på bilden för att komma till klänningen.

Orange klänning, Ellos

Den här klänningen kommer i säsongens stora trendfärg orange och har en stilsäker design som gör den enkel att matcha till många olika tillfällen. Bär den med sneakers eller platta sandaler under jeansjackan eller skinnjackan till vardags och addera ett stort kedjehalsband och klackar till kvällens festligheter. Klänningen finns även i rosa och blå. Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
Sommarklänning i varm ton som man knyter vid axlarna.
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Marinblå klänning, Ellos

Den här härliga klänningen i en snygg marinblå-basfärg har en snygg midilängd och fungerar super till vardags och fest. Klänningen har en öppen rygg och knytning i nacken. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Vardaglig klänning med knytning i nacken.
Klicka på bilden för att komma till klänningen.

2. En linneskjorta

Materialet är A och O när det kommer till att hålla sig både sval och stilsäker under sommarens varma dagar, särskilt om du befinner dig på kontoret och vill känna dig välklädd utan att smälta bort. Linne är ett material som aldrig går ur tiden och är både skönt och ser snyggt ut – med andra ord är det ett givet inslag i sommargarderoben!

Annons

Krämvit krinklad skjorta, Lindex

Den här linneskjortan från Lindex har en krinklad design med krage och en lätt oversized modell som du kommer vilja bära även under andra årstider och under många år framöver. Läs mer och köp skjortan här (reklamlänk).

Tunn, vacker skjorta i ljusbeige färg.
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Randig linneskjorta, Ellos

En blåvitrandig skjorta hör sommaren till och går både att klä upp och ner. Den här kommer från Ellos och finns i fler fina färger, som orange och rosa. Läs mer och köp skjortan här (reklamlänk).

Annons
Randig skjorta med klassisk krage.
Klicka på bilden för att komma till skjortan.

3. Ett par shorts du trivs i

Shortsen är ett måste i sommargarderoben, och under lediga dagar är jeansshortsen en variant som vi gång på gång återkommer till. Allra helst satsar vi på ett par längre jeansshorts som du kan bära med allt från linneskjortan till en romantisk kort off shoulder-topp, eller satsa på en mer klädd look upp med linneskjortan eller en oversized blus eller tunika. Läs mer och köp shortsen här (reklamlänk).

Längre jeansshorts med knapp i midjan.
Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

För dagar då du vill ha en mer dressad look kan du välja ett par shorts i linne eller bomull. Om du satsar på ett par med markerad midja, som har ett skärp eller paper-bag-knytning, får de ett intressant blickfång vilket gör att du kan bära dem med endast en bas-t-shirt och dina favoritsmycken för en stilsäker look. De här svarta shortsen är gjorda i en sval viskos- och linneblandning och har en snygg dragsko-design i midjan. De kommer från Lindex, läs mer och köp shortsen här (reklamlänk).

Annons
Korta svarta shorts i tunt material.
Klicka på bilden för att komma till shortsen.

4. En stilsäker baddräkt

Om vi får drömma om sommaren som väntar så är den fylld med långa varma dagar där vi inte riktigt vet vad dagen har att bjuda på. Häng i parken med vännerna eller familjen, lunch eller middag på en härlig uteservering eller ett dopp i det blå – möjligheterna är oändliga.

Just det sistnämnda kan bli svårt om du inte har med dig badkläder, och om du inte vill bära med det i väskan så finns det ett riktigt smart knep att ta till, nämligen att bära baddräkten som topp. Det är lika snyggt till jeansshorts som kjol och genom att välja en i en klassisk modell passar den till de flesta tillfällen.

Annons

Baddräkt, Lindex

Ingen hade kunnat gissa att den här baddräkten är just en baddräkt om du bär den med kjol eller shorts. Med sin off shoulder-design prickar den in säsongens stora trend med bara axlar, samtidigt som den är riktigt snygg och såklart perfekt även för badet. Läs mer och köp baddräkten här (reklamlänk).

Snygg svart baddräkt från Lindex.
Klicka på bilden för att komma direkt till baddräkten.

Randig baddräkt, Stockh Im Studio

Den här baddräkten har en romantisk design med ett randigt mönster i svart och vitt, axelband som knyts i nacken och en smickrande öppen rygg, vilket gör den perfekt att bära till midikjolen. Läs mer och köp baddräkten här (reklamlänk).

Annons
Randig baddräkt med knytning i nacken.
Klicka på bilden för att komma till baddräkten.

5. En luftig midikjol

Just midikjolen är en annan vinnare i sommargarderoben. Under riktigt varma dagar kan ju känslan verkligen vara att man vill ha så lite kläder på sig som möjligt. Samtidigt vill vi inte känna oss för avklädda, särskilt om vi befinner oss i en storstad eller på ett resmål där det inte känns lämpligt.

Midikjol, Lindex

En utställd midikjol känns lyxig och går att både klä upp med klackar och en snygg blus, eller ned med t-shirt och sneakers. Den här vita varianten är fin året om. Läs mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Annons
Vit trendig klänning som är något utsvängd.
Klicka på bilden för att komma till kjolen.

Grön midikjol, JDY

Mönster i en outfit piggar alltid upp, och den här fina midikjolen kommer i en riktigt fin grön nyans. Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Stilsäker klänning med gröna blommor och resår i midjan.
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.
Behind the scenes Femina: Hållbart sommarmodeBrand logo
Behind the scenes Femina: Hållbart sommarmode
Annons