Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

5 klassiska nyckelplagg att investera i sommaren 2024

22 maj, 2024 
Basplagg i sommargarderoben
Det behöver inte vara svårt att klä sig under varma dagar, tvärtom! Här är nyckelplaggen som kommer att rädda alla outfits i sommar.
Annons
Så stylar du bermudashortsenBrand logo
Så stylar du bermudashortsen

Basgarderoben står sig minst lika stark på sommaren; för att ha något att bära de somriga topparna och trendplaggen med gäller det att ha en bra bas. Och även om vi inte ens har klivit in i någon av de klassiska sommarmånaderna ännu så är högsommartemperaturerna redan här, vilket gör frågan som sommargarderoben extra brännande. Därför har vi samlat 5 typer av plagg som är väl värda att investera i (eller se över om du redan har hemma) sommaren 2024!

Annons
outfit med svart lång kostymväst och vita shorts
Ett par tidlösa shorts är ett måste i värmen, som passar perfekt tillsammans med säsongens trendiga kostymväst.Foto: TT/Shutterstock

Basgarderob sommaren 2024

Feminas shoppingredaktör listar fem olika typer av plagg som alla borde ha i sin sommargarderob.

1. En klänning som du älskar

Luftig, löst sittande och i ljusa toner – det är nyckelorden vi tar med oss när det kommer till sommarens viktigaste plagg. Vem vill inte ha en hel outfit i ett enda plagg och slippa matcha över- och underdel på semestern eller när det är dags att bege sig iväg till jobbet eller stranden?

En vacker klänning i vadlång modell, som slutar någonstans mellan knä och ankel, passar lika bra till kontoret som på picknicken. Tänk inte på att det ska vara tidlöst eller klassiskt – en sommarklänning som du verkligen faller pladask för kommer få ett lågt pris per användning, för du kommer vilja bära den precis hela tiden.

Annons

Ljusblå linneklänning, Kappahl

Den här drömmiga sommarklänningen har romantiska puffärmar och hjärtformad ringning, samt en liten slits i sidan. Den är gjord i en linneblandning och finns även i trendigt vitt, ANNONS se mer och köp klänningen här.

Ljusblå romantisk midiklänning i linne med puffärmar och hjärtformad ringning från Kappahl
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Rosa klänning, Dobber

Den här härliga klänningen i en snygg ljusrosa nyans har en vacker romantisk design och är så fin till både vardags och fest. Den har en fyrkantig ringning, korta volangärmar och markerad midja samt smock i ryggen. ANNONS Se mer och köp klänningen här.

Annons
Ljusrosa blommig midiklänning med vita blommor och volangärmar från Dobber
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Mönstrad klänning, & Other Stories

Den här omlottklänningen har ett vackert rödvitt mönster och en stilsäker design som gör den enkel att matcha till många olika tillfällen. Bär den med sneakers eller platta sandaler under jeansjackan eller skinnjackan till vardags, och addera smycken och klackar till kvällens festligheter. ANNONS Se mer och köp klänningen här.

Röd och vit mönstrad sommarklänning med omlottskärning och puffärmar från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

2. En linneskjorta

Materialet är A och O när det kommer till att hålla sig både sval och stilsäker under sommarens varma dagar, särskilt om du befinner dig på kontoret och vill känna dig välklädd utan att smälta bort. Linne är ett material som aldrig går ur tiden och är både skönt och ser snyggt ut – med andra ord är linneskjortan ett givet inslag i sommargarderoben!

Annons

Vit linneskjorta, Ellos

Den här linneskjortan har en tidlös klassisk passform och en design som du kommer vilja bära även under andra årstider och under många år framöver. Den finns i flera fina färger, ANNONS se mer och köp den här.

Vit linneskjorta med knappar fram från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Randig linneskjorta, Gina tricot

En blåvitrandig skjorta hör sommaren till och går både att klä upp och ner. Ett givet inslag i semestergarderoben! ANNONS Se fler färger och köp skjortan här.

Vit och blå randig linneskjorta med långa ärmar och knappar från Gina tricot
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

3. Ett par shorts du trivs i

Shortsen är ett måste i sommargarderoben, samtidigt som många inte alltid känner sig bekväma i att bära shorts. Men allt handlar om vilken modell och längd du väljer – ett par jeansshorts i en längre modell kan till exempel bäras till stranden men också med en oversized kavaj eller skjorta till kontoret (om klädkoden tillåter). För de riktigt varma dagarna är ett par linneshorts helt rätt, särskilt om du satsar på en mer skräddad modell som gör sig bra även i stan.

Annons

Långa jeansshorts, Lindex

Dessa långa passar med allt från linneskjortan till en romantisk off shoulder-topp, eller i en mer uppklädd look med kavaj och klackar. ANNONS Se mer och köp shortsen här.

Långa jeansshorts för dam från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

För dagar då du vill ha en mer elegant look kan du välja ett par dressade shorts i svalt linne. Tack vare sin mer skräddade design blir de perfekta att bära med en bas-t-shirt och dina favoritsmycken för en stilsäker vardagslook.

Linneshorts, MQ Marqet

Dessa shorts i 100 % linne är halvlånga och har en elegant design med pressveck fram. De finns i flera fina färger, ANNONS se mer och köp shortsen här.

Annons
Svarta dressade linneshorts med pressveck från MQ Marqet
Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

4. En stilsäker baddräkt

Om vi får drömma om sommaren som väntar så är den fylld med långa varma dagar där vi inte riktigt vet vad dagen har att bjuda på. Häng i parken med vännerna eller familjen, lunch eller middag på en härlig uteservering eller ett dopp i det blå – möjligheterna är oändliga.

Just det sistnämnda kan bli svårt om du inte har med dig badkläder, och om du inte vill bära med det i väskan så finns det ett riktigt smart knep att ta till, nämligen att bära baddräkten som topp. Den är lika snygg till jeansshorts som till kjol och genom att välja en i en klassisk modell passar den till de flesta tillfällen.

Annons

Baddräkt, Ellos

Ingen hade kunnat gissa att den här baddräkten är just en baddräkt om du matchar den med kjol eller shorts. Den kan bäras med en snygg off shoulder-design men kan även knytas som halterneck eller med en enaxlad design – med andra ord perfekt för semesterpackningen! Samtidigt som den är riktigt snygg så är den såklart även perfekt även för badet, ANNONS se mer och köp baddräkten här.

Svart off shoulder-baddräkt som kan bäras på flera olika sätt från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till baddräkten.

Mönstrad baddräkt, & Other Stories

Om du vill addera lite färg och mönster till din outfit så gör du rätt i att spana in den här vackra varianten. Den har ett mönster som för tankarna till medelhavet och kommer att vara lika fin på stranden eller vid poolen som med midikjolen under sommardagar i stan. ANNONS Se mer och köp baddräkten här.

Annons
Ljusblå baddräkt med en medelhavsinspirerat mönster med citroner och hud från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till baddräkten.

5. En luftig midikjol

Just midikjolen är en annan vinnare i sommargarderoben. Den känns i princip lika klädd som ett par byxor, samtidigt som den är luftig om benen. Tack vare sin design passar den till de flesta tillfällen, och det finns en mängd varianter i olika stilar att välja mellan.

Midikjol, Lindex

En minimalistisk midikjol med rak passform känns lagom formell för tillfällen där du vill känna dig lite finare, samtidigt som den också går att klä ned till mer avslappnade sammanhang. Den här vita varianten är dessutom gjord i en linneblandning, ANNONS se mer och köp den här.

Annons
Lång vit midikjol med rak passform och slits från Kappahl
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Svart satinkjol, Ellos

Den klassiska satinkjolen går att matcha med så många olika plagg i garderoben och passar för alla olika tillfällen, oavsett om det är jobbmötet eller aw:n. Denna kjol i perfekt längd finns i flera olika färger, ANNONS se mer och köp den här.

Lång svart satinkjol från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.
Annons
Annons