Artikeln innehåller reklamlänkar

Om det är något som sällan går ur tiden så är det mönstret randigt! När det dessutom går i färger som blått och vitt är det svårt att låta bli att tänka på havet och kusten. En randig klänning i ljusa färger är perfekt att bära upp i sommar!

Vi har samlat 12 av våra randiga favoriter, en del som man vill leva i hela sommaren och några som passar bättre till fest och flärd. Alla är enkla att matcha med en snygg sandal eller sneaker beroende på om man vill ha mer av en strand- eller street-look

Klänningens ränder och sömmar som korsas skapar en spännande symmetri som drar ögon till sig, den har även vida armar vilket är skönt och luftigt under sommarens heta dagar. Klänningen hittar du här (länk till butik).

En söt klänning i gult och vitt med fickor och knappar på kjolen. Skulle det kännas något bart om axlarna kan man ha en tunn sjal om sig eller varför inte en vit t-shirt under? Klänningen av linne och bomull hittar du hos & Other stories. (länk till & Other Stories)

Luft, luft och åter luft. Det är precis vad vi vill bära i sommar – luftiga klänningar och vad passar inte bättre då än den här otroliga kaftanen från H&M. (länk till butik)

Klänningen med ljust rosa ränder har en vacker knytning i midjan. Den passar bra både på stranden som till fest – matcha med en väska av strå för att skapa den perfekta sommarlooken. Skjortklänningen är från Gerry Weber (länk till butik).

En väldigt enkelt randig klänning som funkar bra till vardags hemma under semestern, den hittar du hos KappAhl. (länk till butik)

Den här svartvita klänningen har inslag av ett blommönster i blå nyanser som skapar lite mer lager än bara randigt. Den har även en härlig v-ringning och ett enkelt bälte i midjan, klänningen är från en av våra favoriter Carin Wester. (länk till butik)

Knälång skjortklänning med trekvartsarmar, materialet viskos ger klänningen en något silkig känsla. Den hittar du här. (länk till & Other Stories)

Långklänning med tunna ränder i vitt och blått med en söt volang längst ned på klänningen. Klänningen är dessutom på rea och den hittar du här. (länk till butik)

Även den här batikrandiga klänningen är något vi gärna skulle vilja spendera hela semestern i – att den är så pass oversize så ger det en härligt luftig känsla. Den blå färgen och de vita batikränderna för tankarna till kusten och ljudet av vågor som sakta rullar in mot stranden. Klänningen hittar du hos H&M. (länk till butik)

En något lyxigare randig klänning med ränder som går diagonalt över bröstet. Den här klänningen kan man välja att knyta i midjan eller så kan man ha den öppen över ett par jeans och en enkel vit t-shirt. Den hittar du här. (länk till butik)

En något kortare klänning, men härligt somrig med de gula och vita ränderna. Den har söta puffar längst ned på ärmarna som är långa. Ränderna i klänningen bryts av något av volangerna. Klicka hem klänningen här. (länk till butik)

En härligt oversize klänning i luftigt material som man definitivt vill bo i sommar. Man kan dessutom välja om man vill kunna knyta den i midjan eller bära utan bälte. Den hittar du här (länk till butik).

LÄS MER:

13 stilrena och somriga omlottblusar

Fina skjortor och blusar som håller stilen länge

Fina sommarkjolar att bo i under semestern