Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

3 trendiga plagg som passar extra bra till jeans i vår

17 feb, 2024 
Trendiga plagg att bära till jeans våren 2024.
Jeans är vardagshjälten som många av oss inte vill leva utan. Men hur stylar man dem på bästa sätt? Här är tre snygga och trendiga plagg som passar extra bra just till jeans i vår.
Annons
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024

Jeans hör till grundstenarna i basgarderoben. Det är ett plagg som är så pass användbart och älskat att de allra flesta av oss har många varianter hemma i garderoben. Trendigast just nu är de rejält vida jeansen. Men välj framför allt en modell som du själv känner dig bekväm i och som du tycker passar din kroppstyp, så har du ett plagg som du kan bära under många år framöver. Jeans passar bra både vid festligare tillfällen tillsammans med exempelvis klackar och en fin blus, och till vardags tillsammans med en t-shirt och sneakers. Att de är så pass användbara gör också att det finns oändligt många stylingmöjligheter. Här tipsar vi om tre plagg som gör sig extra bra till just jeans, och som dessutom är extra trendiga den här våren.

Annons
Klassisk stil med jeans och kavaj.
Jeans är en älskad vardagsklassiker som passar vid de flesta tillfällen.

1. Trenchcoat

Trenchcoaten är ett vårens absolut trendigaste ytterplagg. Nu ser vi den i en mängd olika utföranden. Det behöver alltså nödvändigtvis inte vara i form av den klassiska beige varianten. Våren 2024 finns många olika färger och modeller att välja bland. Allra trendigast just nu är en kortare variant av den klassiska trenchcoaten, som slutar vid höften. Och just trenchcoat och jeans är en väldigt snygg och tidlös kombination som funkar i alla lägen. Eftersom båda plaggen är så pass klassiska kommer du att kunna använda dem år ut och år in. Sedan kan du uppdatera stilen med hjälp av detaljer, som färgglada skor, coola solglasögon eller en riktigt snygg väska.

Annons
Darja Barannik är trendig trenchcoat som hon matchar med jeans.
Trenchcoaten är trendig i vår och blir extra snygg till jeans.

2. Jeansjacka

Jeansjackan är trendig den här våren, och främst då i en hel denimlook. Du ska alltså bära denim både upptill och nedtill. Så matcha dina favoritjeans med en klassisk jeansjacka så är du helt rätt ute. Blått är det klassiska valet men det finns gott om alternativ om du vill satsa på något mer iögonfallande, såsom en färgstark denimlook eller patchwork exempelvis.

Trendig look med jeansjacka och jeans.
Bär jeansjacka till dina jeans för en hel denimlook.
Annons
Jeans och kavaj i denim är en trendig look våren 2024.
Denim både upptill och nedtill är supertrendigt den här våren.

3. Oversized skjorta

Vårens skjortor ska vara rejält oversized. Glöm snäva, figursydda modeller med andra ord. Den bekväma trenden passar perfekt under våren och sommaren, och du kan välja fritt bland färger och material. En krispig vit bomullsskjorta är det mest klassiska valet som funkar i alla lägen. Eller varför inte en bekväm linneskjorta i ledig modell framåt sommaren? Just kombinationen av ledig skjorta och jeans är otroligt snygg, och kan kläs upp med ett par vassa klackar och kuvertväska, eller bäras till exempelvis sneakers för en mer avslappnad stil.

Annons
Oversized skjorta är trendigt i vår och bärs gärna tillsammans med jeans.
Skjortan ska vara rejält oversized i vår.
Oversized skjorta och blå jeans i en look som är både trendig och klassisk.
Allra snyggast blir din oversized skjorta till ett par klassiska jeans.
Annons
Annons