90-talets supermodeller – det här gör de i dag
1:57

Efter reklamen: 90-talets supermodeller – det här gör de i dag

(1:57)

Slå på ljud

Eva Herzigova, nu 48, var en av 90-talets stora modellstjärnor, som prytt omslagen på de största magasinen, gjort världsomfattande kampanjer och gått modevisningar på alla de viktiga modeveckorna. Hon har dessutom haft en karriär som skådespelare.

Nu har Eva Herzigova gjort en imponerande comeback på Milanos modevecka, när hon avslutade märket Blumarines show och bland annat visade upp en vacker svart sammetsklänning.

Eva Herzigova avslutade visningen i den här svarta skapelsen.

Simona Chioccia / ipa-agency.net

Men det var inte alltid självklart för 48-åringen att kunna gå på catwalken – sedan slutet av 2020 har hon och hennes familj nämligen kämpat med en utdragen covid-sjukdom. Hon, kärleken Gergoria Marsiaj och sönerna George, 14, Philipe, 10, och Edward, 8, insjuknade alla i pandemisjukdomen i december 2020. Precis innan covidpandemin bröt ut hade familjen flyttat från London till Italien, som stängdes ner helt av sjukdomen.

Här finns Jenny Strömstedts stilsäkra vårlook från Tv4 Nyhetsmorgon

48-åriga modellen var självklar på catwalken.

Shutterstock

Sjuk under lång tid

När de väl blev sjuka var det ingen i familjen som kom undan, även om barnen knappt uppvisade några symptom.

”Vi var alla i det tillsammans, alla fem av oss. Det gjorde det enklare att vi hade varandra, men samtidigt svårare att hålla jämna steg med pojkarna, som nästan varit helt symptomfria till skillnad från oss”, skrev Eva på Instagram.

I februari förra året hade hon fortfarande symptom kvar.

Här prickar Sofia in en av vårens stora modetrender

”Jag har känt det som att min kropp inte riktigt klarar av att göra sig av med de kvardröjande covid-symptomen”, skrev Eva och berättade att hon gått igenom en detox av kroppen i hopp om att må bättre.

I en intervju med australiska tidningen The Sydney morning herald berättade hon i höstas om den utdragna sjukdomen.

– Det var på riktigt, det var allvarligt. Tack gode gud hade vi det alla tillsammans, så jag fick stöd från min make och mina barn. Vi kunde mysa och gå i pyjamas en månad. Jag hade symptom för allt, liksom för alltid.

Mest läst