Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

48-åriga modellen Eva Herzigova tillbaka – efter sjukdomen

28 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Forna supermodellen Eva Herzigova, 48, gjorde comeback på Milanos modevecka.
Under lång tid har modellen kämpat med efterföljderna av sin och familjens covid-sjukdom, och haft svårt att bli frisk.
– Det är väldigt försvagande när man inser hur mycket energi man behöver för att kunna prata.
Annons
90-talets supermodeller – det här gör de i dagBrand logo
90-talets supermodeller – det här gör de i dag

Eva Herzigova, nu 48, var en av 90-talets stora modellstjärnor, som prytt omslagen på de största magasinen, gjort världsomfattande kampanjer och gått modevisningar på alla de viktiga modeveckorna. Hon har dessutom haft en karriär som skådespelare.

Nu har Eva Herzigova gjort en imponerande comeback på Milanos modevecka, när hon avslutade märket Blumarines show och bland annat visade upp en vacker svart sammetsklänning.

Eva Herzigova avslutade visningen i den här svarta skapelsen.

Men det var inte alltid självklart för 48-åringen att kunna gå på catwalken – sedan slutet av 2020 har hon och hennes familj nämligen kämpat med en utdragen covid-sjukdom. Hon, kärleken Gergoria Marsiaj och sönerna George, 14, Philipe, 10, och Edward, 8, insjuknade alla i pandemisjukdomen i december 2020. Precis innan covidpandemin bröt ut hade familjen flyttat från London till Italien, som stängdes ner helt av sjukdomen.

Annons
48-åriga modellen var självklar på catwalken.

Sjuk under lång tid

När de väl blev sjuka var det ingen i familjen som kom undan, även om barnen knappt uppvisade några symptom.

”Vi var alla i det tillsammans, alla fem av oss. Det gjorde det enklare att vi hade varandra, men samtidigt svårare att hålla jämna steg med pojkarna, som nästan varit helt symptomfria till skillnad från oss”, skrev Eva på Instagram.

I februari förra året hade hon fortfarande symptom kvar.

”Jag har känt det som att min kropp inte riktigt klarar av att göra sig av med de kvardröjande covid-symptomen”, skrev Eva och berättade att hon gått igenom en detox av kroppen i hopp om att må bättre.

I en intervju med australiska tidningen The Sydney morning herald berättade hon i höstas om den utdragna sjukdomen.

– Det var på riktigt, det var allvarligt. Tack gode gud hade vi det alla tillsammans, så jag fick stöd från min make och mina barn. Vi kunde mysa och gå i pyjamas en månad. Jag hade symptom för allt, liksom för alltid.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons