trender linne höst 2022 kostym
8 stora trender hösten och vintern 2022
0:60

Efter reklamen: 8 stora trender hösten och vintern 2022

(0:60)

Slå på ljud

Vita linnen

Om du har burit vita linnen under sommaren så är det bara att fortsätta med det, för det klassiska basplagget är perfekt i höst. Märken som Prada, Chloe och Bottega Veneta visade alla det vita linnet på sina modevisningar för hösten 2022. Matcha med större byxor och en blazer så är du hemma!

Linne vitt mode 2022 höst

Vita baslinnen hos Chloe.

Foto: Ik Aldama

Populära trendplagget som blivit en vattendelare: stylisten reder ut

Den lilla svarta

Den lilla svarta, eller LBD – little black dress, är omtalad för att vara det mest mångsidiga plagget man kan ha i garderoben. En enkel svart klänning kan aldrig vara ute, men nu är det mer inne än någonsin. Hos Isabel Marant, Michael Kors och Louis Vuitton såg vi nya versioner av en klassisk LBD på visningarna. Med den lilla svarta kan du gå från vardag till fest med några snabba förändringar i styling, och helt anpassa efter din egen personliga smak.

Lilla svarta 2022 mode höst dam

En "den lilla svarta" signerad Michael Kors.

Foto: Ik Aldama

Svarta byxor

Förr kanske man främst hade svarta kostymbyxor i lite mer formella och propra sammanhang, men de tiderna är förbi. I dag kan du se de svarta byxorna som ett alternativ till jeansen – perfekt med en topp eller en t-shirt.

svarta byxor mode 2022 dam höst

LaQuan Smith visade svarta kostymbyxor på modevisningen under New york fashion week.

Foto: Ik Aldama

Shoppingtips: Bardotrutan som aldrig går ur tiden

Handväskor med handtag

Oavsett om du väljer väska i storlek liten, stor eller mitt emellan så är det handväskor med topphandtag som är det hetaste i höst. Den klassiska detaljen sågs hos väskor från Coach, Versace, Valentino och Chloe.

Handväska mode dam hösten 2022

Versace visade handväskor med handtag.

Foto: Ik Aldama

Klassiska kavajer

Om du inte vet hur du ska styla din outfit kan du alltid ta till den klassiska kavajen – i höst mer än någonsin. Saint Laurent och Balmain visade båda olika varianter av den svarta kavajen. Fortfarande är det storleken större som gäller, och du kan ha den till allt från klänningar och kjolar till byxdressar och snygga byxor.

Kavaj mode dam 2022

En snygg kavaj hos Saint Laurent.

Foto: Jonas Gustavsson
Mest läst