Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

5 Prinsessan Diana-trender som är lika heta 2021 som då

10 aug, 2021 
AvAnnika Norman
FotografTT
Tre bilder på Prinsessan Diana. Bilderna beskrivs mer längre ner i artikeln.
Prinsessan Dianas plagg är hetare än någonsin. Foto: TT

Dianas stil har alltid inspirerat oss men i år känns den extra aktuell. Låt oss ta en titt på några trender som känns minst lika rätt 2021 som de gjorde när prinsessan Diana bar dem.

Annons
7 av vår tids mest rebelliska kungligheter (FEMINA)Brand logo
7 av vår tids mest rebelliska kungligheter (FEMINA)

Gingham

Prinsessan Diana i en vit skjorta med upprullade ärmar. Till skjortan har hon gingham-mönstrade, det vill säga smårutiga byxor i rött och vitt. På fötterna har hon vita loafers med fransar.
Rutmönstret som kallas Gingham är trendigare än någonsin! Foto: TT

Diana var ett stort fan av det klassiska gingham-mönstret som är en av de största mönstertrenderna i år. Lekfullt, utmärkande, enkelt och klassiskt på samma gång. Smårutigt hänger kvar även i höst!

Annons

Cykelbyxan

Prinsessan Diana i en marinblå, oversizad sweatshirt med tryck på och vita cykelbyxor. Hon har solglasögon, en väska på axeln och sneakers på sig.
Cykelbyxor + sweatshirt = snyggaste vardagslooken! Foto:TT

En av 90-talets mest älskade (?) byxor är tillbaka och en del av den supersnygga, sportiga looken. Styla den som Diana gjorde tillsammans med en oversizad sweatshirt och sneakers.

Stora kragen

Prinsessan Diana i en röd blus med stor, vit krage på. Kragen är utskuren som en klassisk spetsduk och ger outfiten en romantisk touch. På huvudet har hon en röd och vitt hatt.
Den stora kragen med romantisk touch är helt rätt!

Den stora kragen är en detalj som är lika snygg på din skjorta eller klänning som en detalj över din stickade tröja. Den så kallade prästkragen är en trend som växer i takt med att kragarna blir större och större.

Annons

Puffärmar

Prinsessan Diana i en blåklänning med vita prickar på. Klänningen har puffärmar och volangkrage. Till klänningen bär hon ett pärlhalsband.
Puffärmarna är en av de hetaste detaljerna 2021.

Ingen har väl undgått puffärmarna som synts på var och varannan axel de senaste åren? Oavsett om de är stora eller lite mer diskreta så är 80-talets puffärm tillbaka och har tagit en självklar plats på modekartan.

Mom-jeans

Prinsessan Diana i ljusblå, klassiska mom-jeans, jeans med hög midja. Till jeansen har hon en vit, oversizad skjorta.
Klassiska mom-jeans är en av våra favoritmodeller än idag.

Jeansen med hög midja är en av våra älskade jeansmodeller. Diana bar ofta de numera klassiska mom-jeansen. Looken med mom-jeans tillsammans med den oversizade vita skjortan känns precis lika rätt nu som då.

Annons