Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

5 saker franska kvinnor vägrar ha på sig

16 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Audrey Tautou.
Franska kvinnor är kända för sin snygga klädstil, och kvinnor världen över försöker inspireras av dem.
Här är fem saker franska kvinnor vägrar ha på sig – och vad de skulle bära i stället.
Annons
Double Denim - så stylar du trendenBrand logo
Double Denim - så stylar du trenden

För den som vill inspireras av franska kvinnors oklanderliga klädstil är det lika viktigt att ha koll på vad fransyskorna generellt vägrar ha på sig, så väl som vad de gärna klär sig i.

Här är fem trender, plagg och stilar som franska kvinnor inte skulle ha på sig, oavsett hur trendiga de är i resten av världen!

1. Mängder av loggor

Stora loggor på tröjor, byxor och accessoarer är något som blir trendigt med jämna mellanrum. Medan franska kvinnor gärna kan ha ett bälte med märkesspänne eller en märkesväska med diskret märkning, så skulle de inte vilja ha för många märken samtidigt. Att ha solglasögon, tröja och väska med likadana Chanel-loggor skulle en fransk fashionista fnysa ut.

Annons
Kvinna med Chanel-väska.
En Chanel-väska utan andra tydliga loggor är lagom för en fransyska.

2. Mjukisbyxor

Det spelar ingen roll hur avslappnat klädda de vill vara – mjukisbyxor i offentligheten går bort på en fashionista i Paris. Vill de vara bekvämt och avslappnat klädda är det i stället svarta leggings med en längre tröja och kanske ett par ballerinaskor som gäller.

Kvinna med leggings och paraply.
Svarta leggings är perfekt för en avslappnad look.

3. Klackar som inte går att gå i

Fransyskorna tackar inte nej till ett par snygga klackar – men skorna får inte hindra dem från att leva sitt liv. Därför går skyhöga stilettklackar bort, i förmån för taxklack eller boots med blockklack – de är lika snygga, men mycket mer bekväma.

Annons
Denise Tantucci.
Snygga klackar behöver inte vara svåra att gå i.

4. Färgexplosion

Att blanda rosa, orange och grönt i en enda färgsprakande outfit kanske fungerar i Köpenhamn – men i Paris tänker man annorlunda. Där väljer de bort de allra mest färgglada outfitsen i förmån för nåt mer neutralt, som sedan kompletteras med en färgklick. Röda läppar, färggranna skor eller en väska i någon klar färg bärs snyggast till svarta eller mer nedtonade kläder.

Paris Fashion Week.
En färgglad väska är perfekt till en mörk outfit.
Annons

5. Billiga material

Det spelar ingen roll vad de har för budget – franska modeälskare vägrar billiga och lågkvalitativa material. Hellre färre plagg i naturmaterial som bomull, ull, linne och silke, än fler i konstgjorda material som polyester och akryl.

Paris Street style.
Välj naturmaterial före polyester.

Källa: Pure wow.

Annons