1:57

Efter reklamen: 90-talets supermodeller – det här gör de i dag

(1:57)

Modellen Kathy Jacobs sticker ut på Miamis modevecka, när hon både är den kortaste och överlägset äldsta kvinnan på catwalken när hon modellar bikinis och badkläder. Med sina 160 centimeter är hon minst en decimeter kortare än vad modeller brukar vara – samtidigt som hon är 57 år.

Men varken längd eller ålder har hindrat Kathy Jacobs från att satsa på drömmen att bli modell, och nu gör hon succé.

– Jag hoppas kunna inspirera alla sorts människor. Man är aldrig för gammal eller för kort eller för någonting för att satsa, säger hon till People.

Elizabeth Hurleys son Damian har vuxit upp – går i modellens fotspår

Kathy Jacobs på Miamis modevecka.

Larry Marano / MEGA

Förra året blev Kathy den äldsta kvinnan någonsin att vara med på omslaget för Sports Illustrateds omtalade badnummer, och därefter har karriären gått spikrakt uppåt. Hon har gjort reklamkampanjer, varit med i en musikvideo med Miley Cyrus och ska filma en reklamfilm.

Kathys kamp för att bli modell vid 57

Att de andra modellerna är så mycket yngre gör ingenting för Kathy, som har en dotter i samma ålder.

– Jag har en 24-årig dotter och många av tjejerna är faktiskt yngre än min dotter, så jag är van vid att umgås med tjejer i den åldern. Jag känner en gemenskap där, säger hon.

Så lever modellen Jannike Björling i dag – efter åren med Björn Borg

Det är inte bara Kathys dotter som är äldre än modellerna – Kathy är också äldre än modellernas mammor.

– Jag är äldre än en del av deras mammor. Det är vad som gör att jag känner mig nära dem, men samtidigt väldigt annorlunda.

På Instagram har Kathy varit ärlig med kampen det har krävts för att bli modell i henne ålder.

”Det är så här catwalkdominering vid 57 års ålder och med 160 centimeter ser ut på ytan. Vad man inte ser är åren med hundratals avslag, disciplin, krossat hjärta och beslutsamheten bakom vad det krävs för att vara med i det här korta klippet”, skriver hon.

Kathy Jacobs på catwalken.

Alberto E. Tamargo

Utvald läsning

Femina