0:58

Efter reklamen: Så håller du stilen - 5 smarta modetips

(0:58)

Skor med spetsig tå

Att ha skor med spetsig tå kan vara lika dåligt för fötterna som att ha högklackade skor. Skodesignen ger inte tillräckligt med utrymme för tårna, som pressas in i en onaturlig ställning. Dessutom lägger man vikten på främre delen av foten, vilket kan leda till valkar och i värsta fall nervskador mellan tårna.

Laura Dern glänste på Oscarsgalan med vackra spetsiga skor – men hon borde inte ha dem för ofta.

Chris Pizzello / POOL

Tajta kläder

Att ha på sig kläder som är för farligt är inte nyttigt i längden. Har man på sig för små plagg i för långa perioder, eller för ofta, så kan det orsaka både hudirritation och dålig blodcirkulation.

Jennifer Lopez är inte rädd för tajta kläder – men borde kanske tänka om.

Anthony Behar

Stjärnorna vars röda mattan-looks var före sin tid

För stora skor

I Hollywood är det ett vanligt knep att ha på sig skor som är någon storlek för stor för att undvika svullna fötter. Och det är okej, om man bara gör det någon gång ibland. Blir det en vana att gå i för stora skor så kan dock hela ens sätt att gå förändras – eftersom man måste knipa med tårna för att de stora skorna inte ska falla av. Det kan i sin tur ge problem med både fötter, knän och rygg.

Victoria Beckham har för stora skor.

JEAN-BAPTISTE LACROIX

Tunga smycken

Tunga maffiga örhängen kan verkligen se coolt ut, men det finns en nackdel – de kan förstöra örsnibbarna. Tunga örhängen töjer i längden ut örsnibbarna och gör dem hängiga.

Jessica Simpson med tunga örhängen som kan töja ut öronen.

Broadimage/REX

Balllerinaskor

Ballerinaskor är något som många tycker om att ha på sig på vår och sommar, men det är inte det bästa man kan ha på sig om man bryr sig om fothälsa. Skomodellen ger inte tillräckligt med stöd under fötterna, vilket kan ge problem med knä och rygg. Om man råkar kliva på något vasst finns också risken att det går igenom sulan.

Audrey Hepburn var känd för att gå i ballerinaskor.

Courtesy Everett Collection

Gry Forssells stilresa genom åren – 25 bilder du förmodligen inte sett tidigare

Shapewear

Shapewear är plagg man har under sina kläder för att forma kroppen som man vill ha den – många använder det under tajta klänningar för att platta ut eventuella magvalkar och dylikt. Men om man inte använder sig av plagget på rätt sätt kan det till och med vara farligt. Om man använder för tajta shapewearplagg kan det pressa på nerverna och göra att man domnar bort. Har man dessutom dålig blodcirkulation finns risken att man faktiskt blir mer svullen av shapewear – vilket antagligen är motsatsen till vad man är ute efter.

Kim Kardashian älskar shapewear, och använder det ofta.

Instagram

Byxor med hög midja

Om man använder tajta jeans eller byxor med hög midja kan man märka att man lättare får halsbränna. Byxlinningen pressar in i magen när man sitter ner, och gör att man kan få sura uppstötningar. Dessutom kan ryggen försvagas om man har tajta byxor med hög midja varje dag, då ryggmusklerna börjar förlita sig på stödet från de tajta byxorna.

Jessica Alba har gärna tajta byxor med hög midja.

MediaPunch/REX/Shutterstock

Källa: Brightside.

Mer läsning

Femina