1:23

Efter reklamen: 10 ikoniska outfits från filmer du aldrig glömmer

(1:23)

Rihanna på Grammygalan 2015

2015 dök artisten Rihanna upp i en stor rosa bakelse till klänning, signerad Giambattista Valli, på Grammygalan. Klänningen fick många att höja på ögonbrynen, men det visade sig snart att Rihanna bara var före sin tid – snart följde många stjärnans exempel och gick på galor i stora tylldrömmar.

Broadimage/REX

Feminas moderedaktör listar tre höjdpunkter från Köpenhams modevecka

Kim Kardashian på Met-galan 2013

När Kim Kardashian kom höggravid på Met-galan 2013 blev hennes outfit snabbt en snackis. Stjärnans blommönstrade långklänning med ärmar, hög hals och slits var skapad av Riccardo Tisci för Givenchy, och hon stack ut på röda mattan. Inför galan hade hon valt mellan den blommiga klänningen och en svart i samma modell, men valt det mer vågade alternativet på Anna Wintours inrådan. Kardashian kritiserades för klänningen, men i efterhand har hon konstaterat att hon står för klädvalet, och man kan se hur kläder med fotograferat blomtryck fick ett uppsving de följande åren.

David Fisher/REX

Nicole Kidman på Oscarsgalan 2007

Skådespelaren Nicole Kidman har bjudit på många vackra klänningar på galorna genom åren, men hennes röda galaklänning med halssläp från Balenciaga på Oscarsgalan 2007 sticker ut lite extra. Klänningen blev starten på ett långt samarbete mellan Kidman och designern Nicolas Ghesquière, som sedan fortsatte till Louis Vuitton.

Michael Germana/Everett Collection

23 beige och tidlösa favoriter som vi vill bära i höst

Julia Roberts på Oscarsgalan 2001

När Julia Roberts dök upp i en vacker vintageklänning från Valentino på Oscarsgalan 2001 – då hon också vann pris – satte hon en vintagetrend. Under det kommande årtiondet var det många som följde och valde vintageklänningar från de stora märkena snarare än nya skapelser. Garavani Valentino, designer och grundare av Valentino, har också utnämnt klänningen till hans favorit någonsin.

Bei/REX

Jennifer Lopez på Grammygalan 2000

Att Jennifer Lopez var före sin tid med den djungelmönstrade gröna klänningen hon bar på Grammygalan 2000 råder det ingen tvekan om. Versace-klänningens låga urringning och höga slits blev tonsättande för många röda mattan-looks, och fortfarande 20 år senare minns många klänningen som ett av de mest ikoniska röda mattan-ögonblicken någonsin.

Charbonneau/BEI/REX

Största stiltransformationerna på film – genom alla tider

Gwyneth Paltrow på VMA-galan 1996

1996 gick Gwyneth Paltrow på Video Music Awards i en vackert röd sammetssmoking, signerad Tom Ford för Gucci. Looken har blivit en stående klassiker, och har återskapats både av Tom Ford för hans eget märke och av Gucci de senaste åren.

Davila/Mediapunch/REX

Madonna på VMA-galan 1995

VMA-galan bjöd på många höjdpunkter signerade Tom Ford på mitten av 90-talet. 1995 tog Madonna emot pris klädd i en blå sidenskjorta med matchande svarta sidenbyxor, som Tom Ford hade designat för Gucci. Den till synes simpla looken blev en nystart för det då sömniga märket, och Tom Ford har konstaterat att Madonnas klädval var instrumental för Guccis kommande framgångar, där de blev ett av 90-talets och 00-talets mest hypade klädmärken.

Paul Hurschmann

Källa: Vogue.

Stjärnornas utveckling på röda mattan

Mer läsning

Femina