Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

76-åriga modeinfluencern trotsar alla förväntningar – bär vad hon vill

13 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
FotografTIKTOK
Ålder är bara en siffra brukar det heta. Och ja, när det kommer till denna 76-åring så stämmer det verkligen!
Annons
Camilla Thulin om modebranschen och dagens skönhetsidealBrand logo
Camilla Thulin om modebranschen och dagens skönhetsideal

Åldrande är en naturlig del av livet, men det har länge stigmatiserats. Lyckligtvis är det många som arbetar för att ändra på det. Och ännu bättre: vissa har väldigt roligt medan de gör det! Candace Leslie Cima är en 76-årig mode- och livsstilsinfluencer som arbetar för att förändra attityden gällande åldrande – både för hennes egen generation OCH de generationer som följer... Oavsett om hon delar med sig av veckans favoritkläder eller pratar ärligt om hur man ska möta tidens gång, har Cima blivit en förespråkare för synligheten av äldre kvinnor, inte minst via sin egen närvaro på sociala medier (en pågående dokumentation som träffande, och passande) kallas Life in my 70s.

Blev influencer vid 72

Cimas historia som influencer började vid 72 års ålder, när hon skaffade ett Instagramkonto. Nyfiken på vad influencers var för något, gjorde hon en djupdykning i de sociala medierna – bara för att konstatera att det inte fanns så många röster i just hennes åldersgrupp. Fast besluten att skicka ut ett meddelande till allmänheten om att ålder bara är en siffra startade hon ett modededikerat konto och byggde därifrån upp ett stort antal följare på flera olika plattformar, inklusive TikTok. Plattformarna använder hon nu för att prata om det som hon tänker på som mest – åldrande.

Annons

– Jag minns att jag stod i kassan i en stormarknad och tittade på rubrikerna på olika tidningar. De hade alltid ha rubriker som ”Hur du ser bäst ut vid 20, 30 och 40.” Aldrig nämnde de ”50, 60 och 70”, minns hon i en video.

I en av hennes mest populära klipp verkar Cima svara på någon som kritiserar hennes val att bära ärmlösa toppar.

– ”Du är 60, det ska du inte ha på dig”, citerar hon en belackare innan hon svarar: ”Jag är faktiskt 75” och går därefter fram och tillbaka i sitt kök – som om det vore en high fashion catwalk.

I andra videor kan vi se henne självsäkert gå vid ett pooldäck i en baddräkt, ge stylingtips och visa upp sin styrka genom att klättra i ett träd. Förutom sina videor har Cima också en blogg där hon pratar om åldrande och mode, vilket gör att den tilltalar kvinnor i ALLA åldrar. Alla åldras ju trots allt oerhört naturligt, så vi bör som samhälle normalisera förändringar i kropp och ansikte och lära oss att se på dem positivt. För denna oldfluencer är ålder inte bara en siffra, ålder är ett hedersmärke att bära stolt.

– Synen på åldrande kan bara förändras om vi som äldre kvinnor visar yngre att åldrande är en gåva, något som ska omfamnas och värderas, slår hon fast.

– År av upptäckter och lärande gör att vi kan vara den bästa versionen av oss själva.

Annons