Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Snygga luggen – perfekt för moget hår

04 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Laverne Cox.
Med åldern blir håret ofta torrare och grövre, och frisyrer och styling som känts bra i håret innan måste kanske bytas ut.
Ett sätt att uppdatera frisyren är med en snygg lugg – så här får du till bästa lugglooken för moget hår!
Annons
VIDEO: Jennifer Anistons bästa frisyrer genom tidernaBrand logo
VIDEO: Jennifer Anistons bästa frisyrer genom tiderna

Att håret förändras med åldern är något alla märker av förr eller senare, och en anledning till att många kvinnor väljer att kapa längderna och anamma en kortare och mer lättskött frisyr. Moget hår är ofta torrare och har grövre strån än vi man kanske är van vid, och behöver mer kärlek i form av exempelvis återfuktande produkter.

Men du behöver inte kapa av håret bara för att du blivit äldre om du inte vill – det finns andra sätt att uppdatera frisyren på.

Annons

– Hår handlar om uttryck och individuell personlighet. Man behöver inte längre ha en präktig look för att man som kvinna har fyllt 50 år, säger frisören Angelo David till In Style.

Ett knep som flera frisörer tipsar om är att klippa lugg i moget hår, då det ger liv åt frisyren och ansiktet. Allra snyggast är en längre gardinlugg tycker kändisfrisörerna, då det ger mer utrymme för variation är det kommer till stylingen.

Snygga luggen passar för tunt hår med

Kändisfrisören Ursula Stephen ger exempel på en lyckad lugg med skådespelaren Laverne Cox, kanske mest känd från Orange is the new black.

– Jag älskar den här frisyren, den är sexig och sofistikerad. Klippningen är ideal för ett rektangulärt ansikte. Det hjälper verkligen till att mjuka upp ansiktsdragen. Det fungerar också bra för rakt och tunt hår, säger Ursula Stephen.

Hur får man till den snygga luggen hemmavid då? Det är faktiskt inte så svårt som man kan tro. Föna håret och locka håret med en lite grövre locktång. Om du märker att ditt hår snabbt blir platt när du har lockat håret kan det vara smart att testa en tunnare locktång, då tajtare lockar generellt håller längre, menar kändisfrisören.

Annons
SE OCKSÅ: Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visarBrand logo
SE OCKSÅ: Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visar
Annons