VIDEO: Så får du eleganta lockar till festen
2:01

Efter reklamen: VIDEO: Så får du eleganta lockar till festen

(2:01)

Slå på ljud

Rätt underkläder till rätt plagg

De bästa underkläderna ska givetvis vara bekväma och sitta bra, men allra helst inte synas heller. Behå-band som sticker fram vill de flesta slippa, och under ljusa plagg är det också viktigt att tänka på vilken färg dina underkläder har. Många väljer nämligen en vit behå under en vit topp i hopp om att det inte ska synas då, men faktum är att hudfärgade behåar är mycket mer osynliga! Välj en behå i en nyans som påminner om din egen hudton.

Smickrande läppstift

Att ha läppstift piggar upp vilken look som helst, men att hitta vilka färger och nyanser man passar i kan kännas desto knepigare. Börja med att ta reda på om du har varm, kall eller neutral hudton och välj sedan färg utifrån det för att hitta läppstiftet som du passar allra bäst i.

Kika i spegeln

Eftersom vi inte har ögon i nacken är det bra att kolla in sig själv i en helkroppsspegel innan du går hemifrån. Ta ett varv framför spegeln så kanske du märker att en lapp syns i nacken, att dina strumpbyxor gått sönder baktill eller att håret inte alls ser ut som du tänkt dig från sidan.

Så får du en mer exklusiv strandstil – 8 tips för en lyxigare look

Hitta din signaturstil

Vi har alla morgnar där vi måste skynda oss hemifrån utan tid att tänka på hur vi ser ut, och då är det skönt att ha en egen signaturstil att falla tillbaka på – den där outfiten vi alltid känner oss snygga i! För Anna är det ett par vita byxor och en färgglad topp, men välj det som du känner dig mest bekväm och elegant i.

Lösa trådar

Något som snabbt tar bort elegansen från en väl uttänkt outfit är om det hänger lösa trådar från något plagg – i alla fall om det inte är medvetet. Kolla igenom så att plaggen inte har några störiga trådar som dinglar.

Addera lite färg!

Har du tagit på en outfit men tycker att du känner dig lite tråkig i den? Testa att addera en liten färgklick! Antingen genom att byta ut toppen mot något i en annan färg, eller genom färgglada accessorarer eller ett härligt läppstift.

Trendiga jeansshortsen är omdiskuterade

Ta hand om skor och väskor

Skor och väskor vill vi gärna ska hålla riktigt länge – är de gjorda i skinn eller annat tåligt material ska de egentligen kunna hålla i flera decennier, bara vi tar hand om den ordentligt. Enligt Anna gör tydliga märken på skor och väskor att hela looken ser mindre elegant ut. Ta hand om dina accessoarer på ett passande sätt – genom att rengöra eller smörja in dem – så kommer du se ut att ha koll på läget.

Välj rätt storlek

Shoppa kläder för storleken din kropp är i dagsläget – inte vad den var för 10 år sedan eller vad du hoppas att den är om ett år. Det är inte bara obekvämt med för små kläder, det ser heller inte lika bra ut.

SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina: smink för mogen hy
0:57

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina: smink för mogen hy

(0:57)

Slå på ljud

Källa: Youtube.

Mest läst