Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Trendiga jeansshortsen är omdiskuterade

05 jul, 2022 
AvAino Oxblod
FotografInstagram, tt.
När många tänker på jeansshorts är det en kortare modell de ser framför sig, som kanske slutar högt på låren.
Men nu är en annan trend här – nämligen de längre jortsen.
De speciella jeansshortsen är en vattendelare, men den hetaste shortsmodellen på modevisningarna.
Annons
Fem favoriter från Femina – jeansspecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – jeansspecial

Har du tröttnat på jeansshorts så korta att det ibland känns som att rumpan ska hänga ut? Då är det här sommaren för dig! Den korta Daisy Dukes-modellen av jeansshorts har fått ta ett steg tillbaka i förmån för en mer täckande och androgyn trend – nämligen de långa jortsen.

Jorts är namnet på de lösa och långa jeansshorts som slutar vid knäna, som den här säsongen är de allra hetaste jeansshortsen man kan ha på sig. Jortsen har avlöst varandra på modevisningarna, och både kändisar och modeprofiler har valt att ta dem till sig och rocka en ledig look. I en artikel hos Vogue konstaterar man att fotomodeller som Paloma Elesser och Salem Mitchell gillar jortsen, likväl som stylister och designers.

Annons

Så kan du styla den omdiskuterade trenden

Många verkar också tycka om att matcha de omdiskuterade långa jeansshortsen med cowboyboots, vilket då täcker nästan hela benet. Helst ska jortsen vara avklippta jeans köpta i second hand-butiker för att få till helt rätt vintagelook.

– Jag hade inga shorts så jag klippte mina jeans eftersom jag lever en second hand-livsstil, säger en tjej till Vogue och menar att jeansen inte hade passat henne på flera år och gjorde sig bättre som shorts.

Jortsen är inte bara mer täckande, och miljövänliga om de köps second hand, de är också mer bekväma än tajta shorts.

– Jag älskar den större och lösare passformen. De är rymliga och så mycket mer bekväma än tajta jeansshorts. Jag gillar också ”pappa som är turist”-looken, säger en annan kvinna till Vogue.

Jortsen syns på modevisningar för märken som Gucci, Coach, Louis Vuitton och Max Mara. Du väljer själv hur du vill styla dina jeansshorts – det finns en uppsjö av alternativ. Antingen väljer du en tajtare topp för att balansera ut de lösare shortsen, eller en helt lös och ledig look.

Annons