Stockholmfashionweek.se hade Fotografiska museet i Stockholm som sin bas för modeveckan - där livesände man de olika deltagande varumärkenas kollektionsfilmer samt en följande designerintervju. Så fick man en annorlunda modevecka till livs utan pampiga visningar. På det här sättet blev det en mer intellektuell tolkning på kollektionen, inte fokus vanliga fokuset på sälj eller visuella trender. Självklart blev det ett varumärkesbyggande samtal men man fick också matnyttig information om kollektionen som varumärket i sig, deras designprocess och hållbarhetsarbete och detaljer kring utvecklingen av alla nya material.

1. Den vita klänningen

Åh så underbart! Denna trend med vita klänningar är så lättburen och passar alla åldrar. Den vita klänningen började trenda sommaren 2020, så chansen att lägga vantarna på en ljuvlig vit klänning redan nu är stor. Styleins fina klänning med smock och ryschat liv är högt uppe vår önskelista. Stjärnskottet Amanda Bergfors-Meszaros gör säsongens vackraste vita kreationer.

Amanda Bergfors-Meszaros

Stylein ss-21

Stylein

Emmy Rappe

Amanda Bergfors-Meszaros

2. Svart oversize kostym

Dressed for success! Det skräddade modet fortsätter och regerar och en svart kostym är ett måste. Maylas linnekostym är en klockren vinnare. Stylein gör en variant i ett vackert satinmaterial.

mayla ss-21

Mayla

Jimmy Backius
Stylein

Stylein

Emmy Rappe

3. Denim från topp till tå

Nästa vår ska vår demin vara blå och helst ska man bära jeansen med en matchade blå jeansjacka.

Lone Praesto-Nordström i Mayla ss-21

Mayla

Jimmy Backius
Lexigton

Lexington

Stylein ss 21

Stylein

Emmy Rappe

4. Kola och vanilj

Den hetaste färgkombon är att kombinera en optiskt vitt med en varm mjuk fudgefärgad brun nyans. Funkar på alla både vasst skräddade plagg eller mjuka bohoplagg.

Hunky Dory

Nathalie Schuterman

Stand studio ss 21

Stand Studio

5. Accentfärgerna

Även om färgpaletten är väldigt neutral inför sommaren 2021 med mycket vitt, beige och svart finns det härliga accentfärger som en isigt vacker babyblå nyans som vi också såg mycket av på Köpenhamns modevecka. Som kontrast till den isblå färgen finns det en varm, livsbejakande orange kolör.

Jennifer Blom

ATP Atelier

Stand studio

Jennifer Blom ss-21

Jennifer Blom

6. Back in black

Svart är är alltid aktuellt och fungerar nästan bättre på sommaren. Inför ss-21 är svarta plagg ett säkert kort och det blir aldrig fel med en svart klänning eller kavaj. Går att matcha på så många sätt från urbant, coolt till en mörk romantisk look.

Hunky Dory

Jennifer Blom

Stylein

Stylein

Emmy Rappe

7. Snyggjeansen

Ett par smala raka jeans tröttnar vi aldrig på och det är den modell som regerar sommaren 2021. Men även jeans med miniflares är högaktuella.

Jeanarica

Hunky Dory

Hunky Dory

House of Dagmar

8. Kola och fudge

Vi får inte nog av kolafärgade plagg i nästa sommar. Välj en kolafärgad look från topp till tå för hög modegrad.

Jennifer Blom

ATP Atelier

Lexington

9. Grafisk lösning

Nästa sommars hetaste stylingknep i din garderob är matcha klassiskt svarta och vita plagg. Ständigt aktuell och extra fin när man krockstylar med plagg i olika stilar som mjuka blusar med krispigt vita jeans och en vasst skräddad svart kavaj.

Hunky Dory

Odd Molly

Läs mer:

Jenny Fredriksson: Kristallengalans snyggaste looks

Höstens härligaste modetrender 2020

9 finaste trenderna från Köpenhamns modevecka

Mest läst