Praktiska höstmode kläder 2021

2:19

Efter reklamen: Amanda Lindh 5 frågor om mode och skönhet

(2:19)

Vattentät regnjacka

Gör inte misstaget att ge dig in i hösten och tro att du inte kommer drabbas av regnskurar eller, ännu troligare, regniga dagar. Investera istället i en stilren men stylish regnjacka som håller dig både torr och varm regniga dagar, utan bekostnad på din look.

Regina Lunds galnaste modeval genom åren

Stickad poloklänning

På många sätt det perfekta höstplagget. Klänningen är varm och mysigt passande för årstiden, samtidigt som den är kvinnlig och smickrande. Matcha med strumpbyxor och kängor för en dag på jobbet, eller klä upp med klackar för att vara redo för fest!

Victoria Chudinova

Utrymmessnål täckväst

Är du en person som fryser lätt så är detta den perfekta lösningen. Numera finns det ett stort utbud av täckvästar som går att vika ihop till ett tunt litet paket att ha i väskan. Plocka fram västen och ha obemärkt under jackan eller tjocktröjan när du blir kall.

Lårhöga stövlar

Den perfekta skon att kombinera med tidigare nämnda poloklänning – eller vilken annan klänning eller kjol som helst. Lårhöga stövlar funkar bra när du inte riktigt vill ha tjocka tajts eller strumpbyxor än, men det samtidigt är för kallt att ha bara ben till klänningen.

Victoria Chudinova

Stilren mössa

Alla behöver en snygg mössa i sina liv, i alla fall när man bor i kalla Sverige. Välj en klassisk modell i stilren färg som svart, marinblått eller brunt, så kan du ha den säsong efter säsong. Bonus för att mössan är ett bra sätt att dölja en dålig hårdag på.

Stjärnornas oväntade skoval på röda mattan

Kängor och stickade sockor

Anpassa dina kängor till de kallare temperaturerna med stickade sockor, som snyggt sticker upp ur skon. En annan variant är att köpa kängor som är fodrade från början.

Handledsvärmare

Är det kallt på kontoret eller hemma när du sitter vid datorn så kan ett par stickade handledsvärmare vara räddningen. Den lite underskattade accessoaren håller fingrarna fria samtidigt som de värmer händerna och handlederna – vilket i förlängningen hjälper till att hålla temperaturen i resten av kroppen.

Vackra men prisvärda ringar som förgyller din look

Oversize stickad tröja

Kan man ta sig igenom en hel höst utan att ha minst en stickad tröja i storleken oversize? Det är tveksamt. Plagget passar till allt – jeans, byxor, leggins, kjol. Det är bara att välja!

Pashminasjal

En tunt stickad pashminasjal är den perfekta höstaccessoaren för perioden innan det är tillräckligt kallt för att plocka fram en tjock halsduk. Kan fungera som halsduk, värmande sjal över axlarna och en stylish modedetalj – allt i ett!

Källa: Buzzfeed.

Mer läsning

Femina