Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Anna Wintour: De här basplaggen bör finnas i din garderob

15 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografMatt Crossick
Anna Wintour
Modeikonen Anna Wintour fick frågan om vilka plagg som bör finnas i ens garderob – och kom med ett oväntat svar.
Här är Vogue-chefredaktörens tips för en smart basgarderob!
Annons
Här är stilikonens Iris Apfels bästa looksBrand logo
Här är stilikonens Iris Apfels bästa looks

Det är i det digitala programmet Go ask Anna som Anna Wintour besvarar frågan som många säkert funderar över: Vilka fem basplagg måste jag ha i min garderob egentligen?

Wintour trycker på att det är viktigt för en modern kvinna, som kanske reser mycket eller har ett krävande jobb som tar mycket tid, att ha en bra utformad vardagsgarderob. Här är de fem delarna att försöka bygga garderoben på, enligt amerikanska Vogues legendariska chefredaktör.

En bra baströja

Det här är plagget du aldrig ska tröttna på, och som ska passa till allt. Välj en neutral färg som du trivs i – svart, marinblått, brunt eller beiget – och var noggrann med passformen.

Klassiska byxor eller kjol

Här handlar det om preferens – trivs du bäst i kjol eller byxa? Det optimala är såklart att ha en av varje; en stilren byxa, förslagsvis i slacksmodell, och en chic kjol som passar din stil. Välj en snäppet längre kjol för att den ska fungera i alla lägen, både till vardags, på kontoret och på fest.

Lady Gaga må vara extravagant i övrigt, men en svart pennkjol fungerar alltid.

Den perfekta baskappan

Det här är ett plagg som de flesta drömmer om att ha i sin garderob, men som kan vara lättare sagt än gjort att hitta. Precis som med tröjan är det bra att välja en kappa i en neutral basfärg som går ihop med alla dina kläder – svart fungerar alltid, men föredrar du brunt eller beiget så är det bara att satsa på det. Välj en klassisk kappa utan trendiga detaljer, så att den aldrig blir omodern.

Annons

Skor du älskar

Här finns det stort utrymme för personlig stil – vilken typ av skor känns du? Tycker du om boots med eller utan klack, eller kanske ett par klassiska vita sneakers? Anna Wintour tycker det är viktigt att ha "skor som du älskar, oavsett om det är sneakers eller flats".

Converse har klassiska skomodeller som passar till det mesta.

Ett spektakulärt smycke

De fyra första punkterna här ovan hade nog de flesta kunnat gissa sig till, men Wintours femte punkt på måste-listan är lite oväntad. Hon tycker nämligen att alla ska ha ett iögonfallande smycke.

– Det är också väldigt viktigt att ha någonting som är roligt, sticker ut och får dig att känna dig fantastisk! Om man har råd tycker jag att man ska satsa på ett spektakulärt smycke! Det är det mest upplyftande plagg en kvinna kan äga, enligt mig, säger hon.

Annons