Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Vinterkappa dam – 12 stilsäkra och tidlösa val

29 sep, 2023 
Vinterkappa dam
Toppa din look i vinter med en vacker kappa som både ser elegant ut och värmer gott. Femina har handplockat 12 tidlösa kappor i allt från ull till dun som aldrig går ur tiden.
Annons

Det finns några plagg i basgarderoben som genast ger en look en mer upphöjd och sofistikerad framtoning. Kavajen är ett sådant som gör att vilken look som helst ser genomtänkt ut, oavsett om du bär den med sneakers eller jeans – och likaså den eleganta kappan.

Caro Daur i en beige kappa med tubklänning och svarta klackar

Under vintermånaderna kan det vara lockande att gömma sig i en stor och gosig dunjacka eller pufferjacka, men det finns faktiskt många sätt att få även kappan att bli kompatibel med de svalare temperaturerna. Vi har samlat 5 enkla tips på hur du kan bära vinterkappan även när termometern kryper nedåt – samt valt ut 12 riktigt bra köp just nu.

Annons

5 stilsäkra tips för att bära din vinterkappa

 • Lager på lager
  Utnyttja den klassiska tekniken att komplettera med olika lager. Börja gärna med ett baslager i form av en långärmad topp eller polotröja som du kompletterar med stickat och toppa med den eleganta kappan. Detta gör inte bara att du håller dig varm utan adderar även djup och olika texturer i din outfit.
 • Investera i kvalitativa material
  En kappa helt i polyester kan kännas skön utomhus men otroligt varm och svettig när du är inomhus i exempelvis kollektivtrafiken eller butiken. Satsa gärna på material som ull, kashmir eller dun som inte bara håller värmen utan både ser och känns lyxiga.
 • Välj en mångsidig nyans
  En vinterkappa i en poppande nyans eller med ett iögonfallande mönster kan kännas rolig och snygg under en hel vinter, men risken är stor att du har tröttnat på den till nästa säsong. Genom att välja tidlösa nyanser som svart, beige, grått eller krämvitt kan du nästan vara säker på att den är aktuell under många säsonger framöver – och värd att välja ett bättre material i.
 • Komplettera med accessoarer
  Bara för att du väljer en tidlös nyans på kappan betyder det inte att du måste hålla hela looken i neutrala toner. Komplettera den istället med mössor, halsdukar och väskor i säsongens färger och former som ger din outfit det lilla extra!
 • Satsa på passformen
  Eftersom vinterkappan ofta är en lite större investering som ska hålla i många år kan det vara värt att lägga lite extra tid och energi på att hitta den perfekta passformen och designen för just dig. Förutom att den ska passa in i din stil bör du fundera över hur du kommer bära den: ska den främst användas till fest eller till vardags, hur väl passar den ihop med din övriga garderob och behöver du till exempel få plats med en extra tjock tröja under den?

Vinterkappa dam

För dig som vill investera i en tidlös kappa som passar till många olika tillfällen och som håller stilen under många år framöver har vi handplockat 12 stilsäkra alternativ som både är snygga och håller dig varm under de kallare månaderna.

Annons

1.Ullkappa, Wera

Elegant beige ullkappa med breda slag och dold knäppning. Den finns i flera färger, se mer och köp kappan här (reklamlänk).

Grå ullkappa med dold knäppning från Wera
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

2. Beige kappa, Ellos

Vacker beige kappa med en lyxig design i form av stora slag och knytning i midjan. Den är gjord i en ullblandning och finns i flera färger, se mer och köp kappan här (reklamlänk).

Beige kappa i ull med skärp från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

3. Dunkappa, Áhkká

Extra lång dunkappa med ett skärp i midjan som ger en snygg silhuett. Den är fylld med dun och har en huva med fuskpäls samt fickor med dragkedjor i sidorna. Dessutom finns den i storlekarna 34–60. Se alla färger och köp kappan här (reklamlänk).

Annons
Lång svart dunkappa med skärp och huva med fuskpäls från Áhkká
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

4. Grå kappa, Lindex

Stilsäker mörkgrå kappa gjord i en skön ullmix. Den är enkelknäppt och har kavajslag och fickor fram, se mer och köp kappan här (reklamlänk).

Grå stilren kappa i ull från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

5. Ljus kappa, Dagmar

En lyxig dubbelknäppt ullkappa i en vacker ljusbeige nyans. Kappan finns även i svart, se mer och köp kappan här (reklamlänk).

Annons
Beige dubbelknäppt kappa i ull från Dagmar
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

6. Dunkappa, Áhkká

Underbart varm och skön vadderad dunkappa i en lång modell som garanterat håller dig varm i vinter! Se fler färger och köp kappan här (reklamlänk).

Svartdunkappa för dam från Ahkkà
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

7. Kort kappa, Stockh lm/MQ Marqet

Stilsäker kort kappa i en mullvadsfärgad nyans. Den har breda slag, skärp i midjan och är gjord i en kvalitativ ullblandning. Se mer och köp kappan här (reklamlänk).

Annons
Grå kort ullkappa med skärp från Stockhlm Studio/MQ Marqet
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

Tips! Med en värmande halsduk kan du bära även din höstkappa långt in på vintern. Just nu älskar vi den här blå varianten från MQ Marqet! Den finns här (reklamlänk).

Blå lång halsduk med fransar från MQ Marqet

8. Svart kappa, Stockh lm/MQ Marqet

Klassisk svart kappa gjord i en ullblandning. Den har en dubbelknäppt design och knytskärp i midjan. Se mer och köp kappan här (reklamlänk).

Annons
Svart kappa i ull från Stockhlm Studio/MQ Marqet
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

9. Grå kappa, Wakakuu Icons

En elegant mörkgrå kappa i något längre modell med dubbelknäppning och markerade axlar. Den är gjord i en ullmix, se mer och köp kappan här (reklamlänk).

Grå dubbelknäppt kappa i ull från Wakakuu Icons
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

10. Brun vinterkappa, Lindex

Djupt mörkbrun ullkappa med rak passform, fickor i sidorna och bälte i midjan. Se mer och köp kappan här (reklamlänk).

Annons
Brun vinterkappa i ull med skärp från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

11. Kort kappa, Ellos

Snygg svart kappa i en något kortare modell, med kavajliknande design. Den är gjord i en ullmix, se alla olika färger och köp kappan här (reklamlänk).

Svart kort kappa i ull från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

12. Dunkappa, Norrsken Jackets

En värmande vinterkappa med dunfyllning och en snygg glansig yta. Se mer och köp dunkappan här (reklamlänk).

Annons
Brun dunkappa för dam från Norrsken Jackets
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.
Det bästa säsongslösa modet - plagg som funkar året runtBrand logo
Det bästa säsongslösa modet - plagg som funkar året runt
Annons