Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Åtta heta trender i sommar som du antagligen redan har i garderoben

16 jun, 2021 
AvAino Oxblod
FotografStockphoto/TT.
Att vara snygg och trendig utan att spendera pengar? Det är helt klart en favorit!
Bland sommarens snyggaste trender hittar vi mycket vi sett förut – och redan äger.
Så här håller du dig moderiktig i sommar bara genom att gräva i garderoben!
Annons
Moderedaktören tipsar: Sommarens ljuvligaste klänningarBrand logo
Moderedaktören tipsar: Sommarens ljuvligaste klänningar

Man behöver inte göra hål i plånboken för att vara snygg och trendig – speciellt inte i år. För sommaren 2021 så är det nämligen återkommande klädtrender och årstidslöst mode som står på menyn!

Kikar vi på vad som är hett på modefronten så är det mycket vi har sett förut, och där chansen är stor att man redan har något liknande i garderoben. Här är bästa knepen för att hänga med i trenderna i sommar – utan att spendera pengar!

Minikjol

I år är minikjolen tillbaka med full kraft, efter några år av midi- och maxilängd på kjolarna. Gräv fram en gammal goding från garderobens hörn och dra på dig för en varm dag!

För att balansera looken kan det vara snyggt att matcha med exempelvis en stor skjorta och moderna sandaler. Vill man satsa rakt in i kaklet på millenieskiftsstilen så är en halterneck-topp att föredra.

Annons

Puffärm

Puffärm har vi sett i många olika varianter genom åren, och nu är de här igen för att pigga upp i sommarvärmen.

Om du som många andra investerade i en sommarklänning med puffärm under förra året, så är det bara att plocka fram den igen. Våga matcha med dramatiska örgängen!

Band och snören

Att tidiga 2000-talet har tagit över modevärlden 2021 har få missat – överallt ser vi plagg och styling som hade passat på Jennifer Lopez eller Britney Spears vid millenieskiftet. Att ha snördetaljer var riktigt coolt för 20 år sedan, och nu är det tillbaka med besked.

Den här trenden handlar lite om att leka med vad man har hemma och testa sig fram. Har du klänningar med snörning i hals eller axlar – låt snörena hänga!

Annons

Sjalar

Här har vi en anpassningsbar trend – sjalen eller scarfen! Ha den runt halsen för att toppa en outfit, eller knyt den till en liten topp under en snygg kavaj. Om det känns för vågat – fäst scarfen i håret som en snygg accessoar!

Kängor

Sommaren må vara årstiden för sandaler och tygskor – men i år välkomnas även kängorna in i värmen (bokstavligt talat). Mixa snyggt med en skir sommarklänning, eller med trendplagget minikjol!

För stora skjortor

De allra flesta har en eller ett par skjortor i garderoben, och om de råkar vara snäppet för stora så har man hittat hem i sommar! Oversize-skjortor är hetare än någonsin, och kan användas på en mängd olika sätt – över bikinin på stranden, till en minikjol eller till och med som en klänning.

Har du ingen stor skjorta själv, gräv i makens, pappas eller sonens garderob!

Stora solglasögon

I flera år har det varit inne med små 90-talsinspirerade solglasögon – men nu är det riktigt stora Hollywood-solglasögonen tillbaka på trendradarn. Gräv fram ett par från accessoarlådan och omfamna stilen som arvtagerska på 00-talet.

Källa: In Style.

Annons