Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Baggy jeans – här är 13 trendiga shoppingtips 2024

25 jan, 2024 
AvStina Meyerson
FotografClaire Guillon/TT
Baggy jeans dam vår 2024
I vår är en av de största trenderna riktigt baggy jeans. Här listar vi de snyggaste löst sittande jeansen som finns i butik just nu – och tipsar om hur du kan styla dem.
Annons
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024

Det har nog undgått få att volym är A och O när det kommer till årets trendigaste jeansmodell. På såväl visningar som street style-modet syns de löst sittande jeansen titt som tätt, och de är redan många modeprofilers favoriter.

I vår kommer vi se ännu fler baggy jeans samt jeans som inte bara är vida, utan supervida! Maxi är nyckelordet på alla sätt och vis – och det finns oändligt många sätt att styla de trendiga byxorna på.

Så kan du styla baggy jeans

  • Oversized jeans är på tapeten på alla vis – och just nu är även flera baggy jeans väldigt långa. Vik upp byxbenen längst ned, så får du till en snygg detalj på byxorna.
  • En stor trend just nu är att låta underkläderna synas lite grann. Låt ett par rejäla trosor titta fram under byxlinningen på dina löst sittande jeans.
  • Para ihop dina jeans med ett par boots i denim eller en jeansjacka i en matchande kulör, för en dubbel denim-look.
  • Bär dina supervida och lösa jeans med en oversized tröja eller skjorta för ett coolt och ledigt uttryck.
  • Satsa på en tajtare topp som kontrast till de rymliga jeansen, så sticker byxorna ut ännu mer.
  • Bryt av de avslappnade byxorna med typiska kontorsplagg eller accessoarer. En klassisk vit skjorta ihop med en väst och en kavaj gör sig jättesnyggt till löst sittande jeans. En kontorsväska och ett par spetsiga klackar sätter pricken över i.
  • Ett band, ett snöre eller en sjal kan vara ett roligt substitut till ett skärp, om du vill hålla uppe dina lösa jeans på ett mer kreativt vis.
Annons

Här är 13 snygga baggy jeans för dam

Är du ute efter de perfekta baggy jeansen i vår? Här listar vi 13 snygga modeller att investera i! Om du redan har ett par löst sittande jeans hemma i garderoben, men som blivit lite slitna, så kom ihåg att du enkelt kan laga dem själv eller lämna in dem till en skräddare. På så vis håller de år efter år!

Ljusa baggy jeans

Baggy jeans med en 00-talsinspirerad siluett och låg midja, från Cos. De voluminösa jeansen har vida ben som lägger sig snyggt kring skorna, och de är gjorda av ekologiskt och återvunnet bomull i en snygg ljusblå tvätt. Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

baggy jeans dam 2024
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Löst sittande jeans med vida ben

Klassiska ljusblå jeans från Arket, med lös passform och något vida ben. Matcha med en krispig oversized skjorta eller en vit t-shirt så är du hemma! Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

Annons
ljusa vida jeans dam 2024
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Supervida jeans med bälte

Klassiska jeans från Cos, men med extra vida ben och dragsko i midjan för att reglera storleken. Jeansen har hög midja, är extra långa och är gjorda av ekologiskt bomull och lyocell. Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

vida jeans dam cos 2024
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Ljusa baggy jeans från Weekday

Baggy jeans med vida ben i klassisk design med fem fickor och knappgylf. Byxorna kommer från Weekday. Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

Annons
ljusa baggy jeans dam 2024
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Grå jeans med lös passform

Grå baggy jeans med hög midja från Gina Tricot. Enligt recensenter är jeansen mjuka och sköna att ha på sig. Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

grå baggy jeans ginatricot
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Vida jeans från Diesel

Jeans med låg midja, vida ben och lös passform – som verkligen andas 90-tal! Jeansen kommer från Diesel och du kan hitta dem på Åhléns. Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

Annons
baggy jeans låg midja dam
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Baggy jeans med hög midja

Baggy jeans med raka ben och medelhög midja, från Weekday. Jeansen är i denim av ekologiskt och återvunnet bomull. Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

baggy jeans hög midja weekday
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Mörka jeans med vida ben

Jeans i mörkblå denim från Arket, med kontrasterande sömmar. Byxorna har medelhög midja, lös passform och vida ben. Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

Annons
vida jeans hög midja dam
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Vida jeans med låg midja

Hellånga jeans med vida ben och låg midja, från & Other Stories. Byxorna är gjorda av återvunnen och ekologisk bomull. Matcha med en snygg jeansskjorta eller jacka för en dubbel denim-look! Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

ljusa baggy jeans dam
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Iögonfallande jeans i lös passform

Baggy jeans från Acne Studios med låg midja och vida ben. Ett riktigt statement-plagg med tryck som ger illusionen av slitningar, samt hällor vid midjan och ett matchande tunt skärp. Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

Annons
ljusa vida jeans acne studios
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Vida jeans från Arket

Mörkblå supervida jeans från Arket. Jeansen har en lös passform, hög midja och dekorativa sömmar fram- och baktill. Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

super vida jeans arket
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Blå baggy jeans

Rymliga jeans från Weekday som hänger på höfterna. Vi älskar färgen ”90s blue”! Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

Annons
blå baggy jeans weekday
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Svarta baggy jeans från Carin Wester

Svarta baggy jeans från Åhléns märke Carin Wester. Byxorna är designade för att vara lågmidjade och hänga på höften, men önskar du en högre midja kan du välja en mindre storlek. Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

svarta baggy jeans carin wester
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.
Annons

Så stylar du dina baggy jeans i vår

Behöver du inspiration till dina vårlooks? Här är nio outfits med baggy jeans som vi älskar!

baggy jeans dam vår 2024

Vill du haka på trenden med synliga underkläder? Hasa ner dina baggy jeans över höfterna, och knäpp upp några knappar på skjortan så får du till looken.

vida cargo byxor dam 2024

Ett par baggy jeans känns lätt avslappnade och lediga. Dressa upp dina jeans med mer klassiskt propra plagg så blir de perfekta till exempelvis aw:n.

Annons
Ljusa vida jeans låg midja dam

Är dina baggy jeans för långa? Det är bara positivt! Då kan du vika upp dem och skapa en snygg cuff.

ljusa baggy jeans dam 2024

Det är så snyggt att kombinera små, nätta plagg med dina baggy jeans!

Annons
blå baggy jeans dam 2024

Få till en riktigt cool look genom att kombinera ”corp core”-stilen med dina avslappnade jeans.

baggy jeans låg midja dam

Har du en jeansjacka eller denimskjorta hemma i garderoben? Ihop med dina baggy jeans kan du få till ett snyggt och ledigt set.

Annons
silvriga byxor dam 2024

Våga gå all in och satsa på ett par löst sittande jeans i en färg eller ett mönster som verkligen poppar! Ett par statement-byxor är ett fantastiskt komplement till topparna i basgarderoben.

ljusa baggy jeans dam 2024

Mångas favoritlook med baggy jeans är att genomgående satsa på oversized plagg. Para ihop dina byxor med en rymlig skjorta och en svepande kappa till exempel.

Annons
super vida jeans dam 2024

Har du kanske ett par baggy jeans som vanligtvis är lågmidjade, men önskar lite variation? Med ett bälte av något slag kan också du bära dem som högmidjade jeans.

Annons