Artikeln innehåller reklamlänkar
jobbväska dam - 21 snygga stora väskor 2022

Femina listar de snyggaste jobbväskorna i butik just nu.

Ibland måste man ta med datorn hem från jobbet eller iväg på möten och då är det ju bra om det finns plats i väskan. Men vi är nog många som har erfarenhet av hur svårt det kan vara att hitta en handväska som både rymmer allt som behövs under dagen och som samtidigt är snygg.

För det är inte i alla väskor som du får plats med en laptop om den dessutom redan rymmer en matlåda, telefon, en härva av laddare och lurar, plånbok, nycklar, handcrème, cerat och många fler väsentligheter – en hel del grejer, helt enkelt.

kvinna med toteväska i djurmönster
Foto: TT/Claire Guillon

De särskilda laptop-väskorna är dessutom ofta tillverkade för att enbart rymma en dator, lite papper och några sladdar. Vilket ju förstås kan vara bra av ergonomiska skäl, eftersom man fördelar tyngden på två väskor i stället för en, men den som åker kollektivt (eller cyklar) och måste sladda in på mataffären på hemvägen vet hur bökigt det är att försöka plocka tomater med två väskor på axlarna samt en varukorg i handen.

För att du ska slippa leta har vi har kollat in utbudet och tagit fram väskor som faktiskt uppfyller kraven.

Jobbväska dam

Välj en stor handväska som låter dig kombinera funktionalitet med stil och som rymmer det du behöver. Vi har samlat 11 snygga väskor – från axelremsväska och tote-bag till datorväska och portfölj. Vilken variant väljer du?

Axelremsväska, DAY

Stilsäker stor väska i shopper-modell. Den har två breda handtag, designad i ett snyggt vadderat mönster och är utrustad med en stor invändig ficka. Se mer och köp väskan här (länk till Ellos).

svart vadderad väska med breda axelremmar i shopper-modell från DAY

Klicka på bilden för att komma till väskan från DAY.

Stor handväska, H&M

Jacquardvävd väska med ett mönster i beige och svart. Den har dubbla handtag och finns i flera utföranden. Se mer och köp väskan här (länk till H&M).

Jacquardvävd väska, H&M

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Brun skinnväska, Arket

Mörkbrun väska i läder med en bred axelrem som pryds av ett spänne. Väskan finns även i svart. Se mer och köp väskan här (länk till Arket).

Brun skinnväska, Arket

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Crossbody-väska, Cos

Den här stora väskan är ett riktigt bra val när du behöver bära med dig mycket – perfekt när du ska till gymmet innan jobbet eller på lunchrasten! Den stängs med dragkedja och har även ett innerfack med dragkedja, samt en axelrem som kan bäras crossbody eller på axeln. Se mer och köp väskan här (länk till butik).

Crossbody-väska, Cos

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Tote-väska, Arket

En rymlig tote-bag tillverkad i äkta läder och i en klassisk svart nyans. Den har två handtag och går lika bra att bära i armvecket som på axeln. Se mer och köp väskan här (länk till Arket).

svart rymlig toteväska tillverkad i läder från Arket

Klicka på bilden för att komma direkt till toteväskan från Arket.

Datorväska, Lindex

Svart datorväska i skinnimitation. Går att bära både som en ryggsäck eller i handtagen på ovansidan. Axelbanden är även justerbara. Se mer och köp väskan här (länk till Lindex).

Stor väska, By Malene Birger

By Malene Birgers väska Abigail är en riktig klassiker som blivit en vardagsfavorit hos många. Den finns i flera olika färger och mönster, bland annat den här fina varianten i svart och brunt. Se mer och köp väskan här (länk till butik).

Brun och svart mönstrad stor väska, By Malene Birger

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Skinnväska, & Other Stories

Stor beige väska i läder och med två axelband, som även har en avtagbar innerväska. Se mer och köp väskan här (länk till & Other Stories).

Beige skinnväska, & Other Stories

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Väska i vinröd nyans, Arket

Stor toteväska i vinröd nyans tillverkad skinn. Den har en bred axelrem, mangetisk stängning och en rektangulär form. Se mer och köp väskan här (länk till H&M).

stor toteväska i vinröd nyans med bred axelrem från Arket

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan från Arket.

Svart väska, Day et

Svart väska i nylon som är lätt och enkel att ha med sig och som rymmer det mesta. Den har breda axelremmar med en diskret logga och finns även i rosa. Se mer och köp nylonväskan här (länk till butik).

svart väska tillverkad i nylon från Day et

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Brun väska, H&M

Stor brun axelremsväska i skinnimitation. Den finns även i beige samt en svart lack-variant. Se mer och köp väskan här (länk till H&M).

Brun väska, H&M

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

8 stora trender hösten och vintern 2022
0:60

Efter reklamen: 8 stora trender hösten och vintern 2022

(0:60)

Slå på ljud