Artikeln innehåller reklamlänkar
jobbväska datorväska dam

12 snygga jobbväskor för dam!

Ibland måste man ta med datorn hem från jobbet eller iväg på möten och då är det ju bra om det finns plats i väskan. Men vi är nog många som har erfarenhet av hur svårt det kan vara att hitta en handväska som både rymmer allt som behövs under dagen och som samtidigt är snygg.

För det är inte i alla väskor som du får plats med en laptop om den dessutom redan rymmer en matlåda, telefon, en härva av laddare och lurar, plånbok, nycklar, handcrème, cerat och många fler väsentligheter – en hel del grejer, helt enkelt.

kvinna med toteväska i djurmönster
Foto: TT/Claire Guillon

De särskilda datorväskorna är dessutom ofta tillverkade för att enbart rymma en dator, lite papper och några sladdar. Vilket ju förstås kan vara bra av ergonomiska skäl, eftersom man fördelar tyngden på två väskor i stället för en, men den som åker kollektivt (eller cyklar) och måste sladda in på mataffären på hemvägen vet hur bökigt det är att försöka plocka tomater med två väskor på axlarna samt en varukorg i handen.

För att du ska slippa leta har vi har kollat in utbudet och tagit fram väskor som faktiskt uppfyller kraven.

Snygga jobbväskor & datorväskor för dam 2023

Välj en stor handväska som låter dig kombinera funktionalitet med stil och som rymmer det du behöver. Vi har samlat 12 snygga väskor – från axelremsväska och tote-bag till datorväska och portfölj. Vilken variant väljer du?

1. Flätad väska, Åhléns

Stor handväska i shopper-modell tillverkad i trendigt flätat konstläder. Den har två smala axelremmar, invändig ficka och dragkedjestängning. Se mer och köp jobbväskan här (länk till Åhlens).

stor handväska i flätat konstläder och smala axelremmar från åhlens

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

2. Jobbväska i skinn, Wera

Skinn är ett material som blir snyggt med tiden, och en jobbväska i detta material är därmed värt en investering. Denna cognac-färgade väska i läder från Wera har en stilren design, smala axelremmar och stängs med magnetknapp och kroklås i toppen. Se mer och köp väskan här (länk till Åhlens).

3. Tote-väska, Arket

Svart, rymlig handväska i skinn som rymmer både dator och andra praktiska saker. Den finns även i chokladbrunt och har en bred och justerbar axelrem och magnetisk stängning. Se alla färger och köp väskan här (länk till Arket).

4. Väska i shoppermodell, Lauren Ralph Lauren

Den här väskan är perfekt att packa ner sådant som dator, hemnycklar och mobil i. Jobbväskan är gjort i ett snyggt strukturerat konstläder och är utrustad med praktisk urtagbart innerfack. Kan bäras på axeln eller i armvecket. Se mer och köp jobbväskan här (länk till Åhlens).

stor väska i svart strukturerat konstläder med praktisk innerficka från lauren ralph lauren

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

5. Stor väska, Stylein

En stor väska med crossbody-design i perfekt storlek för att få plats med dator och andra jobbrelaterade ting. Tillverkad av mockaimitation och har en bred rem samt en diskret logga. Se mer och köp väskan här (länk till Ellos).

brun crossbodyväska i mockaimitation för dam från Stylein

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

6. Beige rymlig jobbväska, CW By Carin Wester

En stor rymlig toteväska med breda axelremmar tillverkad i återvunna material. Väskan har ett stort ytterfack och liten korthållare på insidan. Finns också i klassisk svart nyans, beställ din favoritväska här (länk till Åhlens).

grön stor handväska för dam från cw by carin wester

Klicka på bilden för att komma dirket till väskan.

7. Stor väska i mocka, Little Liffner

Stor brun väska av mocka som känns minimalistisk trots att den är tillräckligt stor för att rymma alla dina nödvändigheter. Se mer och köp mockaväskan här (länk till Wakakuu).

stor beige väska i mocka för dam från little liffner

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

8. Skinnväska, Wera

Shoppingväska i chokladbrunt läder och bred axelrem, som även har en smidig urtagbar innerväska och som kan stängas med en magnetknapp i toppen. Se mer och köp väskan här (länk till Åhlens).

mörkbrun shopperväska i läder med bred axelrem och innerväska för dam från wera

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

9. Stor handväska, Little Liffner

Little Liffners väska Open Tulip är en riktig klassiker som blivit en vardagsfavorit hos många. Den finns i flera olika färger och mönster, bland annat den här fina varianten i svart. Se mer och köp skinnväskan här (länk till Åhlens).

stor och trendig jobbväska av svart skinn från little liffner

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

10. Ljus väska, Day Et

Puderrosa vardagsväska som är lätt och enkel att ha med sig och som rymmer det mesta. Den har dubbla axelremmar, ett innerfack och en stilren design. köp Se mer och köp vardagsväskan här (länk till butik).

beige väska i canvas för dam från day et

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

11. Svart väska, Stockh lm Studio

Stor och elegant jobbväska i delvis krokopräglad läderimitation med två smala handtag. Inuti har väskan en smart innerväska med plats för bland annat dator. Se mer och köp väskan här (länk till MQ).

stor svart väska i skinnimitation med innerfack från Stockh lm Studio

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

12. Ryggsäck, Sandqvist

Föredrar du en ryggsäck att bära dina prylar i? Den här populära väskan från Sandqvist kombinerar praktiska egenskaper med snygg och tidlös design på bästa sätt! Se mer och köp väskan här (länk till Åhlens).

Svart ryggsäck i skinn och canvas för dam från Sandqvist

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Så hittar du ditt drömjobb – 6 knep
0:51

Efter reklamen: Så hittar du ditt drömjobb – 6 knep

(0:51)

Slå på ljud
Mest läst