Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Vi är shoppingexperter – dessa typer av plagg köper vi hos respektive modekedja

01 nov, 2021 
bästa köpen till basgarderoben från kedjorna vintern 2021
Vilse i shoppingdjungeln? Blir du överväldigad av det enorma utbudet som möter dig på den stora digitala shoppinggallerian i cyberrymden? Lugn – vi vet vad du ska kolla efter i de olika webbshopparna för att hitta godbitarna.
Annons

Som du tidigare har kunnat läsa så är vi några stycken som dagligen scannar av en mängd olika webbshoppar med mode och skönhet som du kan få levererade hem till dig. Utbudet är minst sagt stort, och vi vågar inte ens räkna på hur många gånger vi har kollat igenom webbshoppar i alla olika prisklasser.

Som du kanske kan ana så har vi lärt oss en hel del av allt detta scannande av webbshoppar – lärdomar som vi nu känner att vi vill dela med oss av även till er. Här nedanför har vi därför listat vad vi vet att de olika varumärkena och kedjorna är bra på, samt samlat de bästa guldkornen just nu.

H&M: Säsongens trender

Vi måste börja med att säga att H&M har mycket fint i många olika prisklasser, och många av våra H&M-plagg i garderoberna har vi införskaffat för många år sedan. Med andra ord kan du alltså hitta mängder av basplagg där som du kommer vilja bära under många år – men vad de är extra bra på är att snappa upp säsongens trender i form av färger, silhuetter, skärningar och detaljer.

Annons

Ribbad klänning

Ribbstickat, stickade klänningar, den höga polokragen och dragkedja i halsen är fyra av säsongens stora trender – och givetvis prickar den här klänningen från H&M in allihop. Samtidigt är det inte ett plagg som kommer att bli liggande i garderoben framöver, utan med stor sannolikhet en favorit även under kommande säsonger. Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

vit ribbstickad klänning med dragkedja
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Quiltad kappa

Hösten och vintern 2021 ser vi mängder av quiltade och vadderade plagg på såväl catwalken som i butikerna. Den här kappan liknar Miu Mius chica skidlooks och är lika snygg på vintersemestern som på stan och till kontoret. Den finns även i svart och vitt, läs mer och köp kappan här (reklamlänk).

Annons
brun quiltad kappa
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

Åhléns: Prisvärd design

Hos giganten Åhléns finns allt från mode till skönhet och inredning, så hit vänder vi oss särskilt när vi är ute efter flera olika plagg eller accessoarer i olika prisklasser eller från olika märken. Särskilt mycket gillar vi Åhléns egna märken Carin Wester och Wera, som levererar trendiga och klassiska plagg och accessoarer till överkomliga priser.

Pilejacka

Sedan Carin Westers märke med samma namn blev en del av Åhléns, och hon tog över designfanan för varuhuset, levererar hon ännu mer stilsäker design under sitt eget namn. Den här teddyjackan är både mysig och riktigt trendig, läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
vit teddyjacka från carin wester
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

Datorfodral

Wera är också en del av Åhléns, och under det varumärket vet vi att vi hittar ännu mer tidlösa plagg och accessoarer i bra kvalitet. Det här datorfodralet påminner till exempel om Bottega Venetas design, och är gjort i hållbart läder men samtidigt prisvärt. Läs mer och köp datorfodralet här (reklamlänk).

datorfodral i flätat skinn
Klicka på bilden för att komma direkt till datorfodralet.

COS: Hybridplagg

I takt med att fler och fler konsumenter eftersträvar en garderob där allt har ett syfte, och många plagg och accessoarer kan kombineras med varandra, har också fler varumärken satsat på smart design som kan användas på olika sätt. Här måste vi säga att COS utan tvekan är den sajt där vi hittar flest spännande lösningar, med mängder av plagg och accessoarer som kan vändas på, fästas på olika sätt och framförallt bäras lager på lager för en riktigt chic look.

Annons

Vändbar jacka

Just vändbara plagg är något vi ofta ser hos COS, och vad kan vara bättre än att ha två jackor i en? Den här tunnare jackan fyller dessutom ännu ett syfte genom att du kan bära den under andra ytterplagg i höst och vinter. Läs mer och köp jackan här (reklamlänk).

vändbar quiltad jacka
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

Skjorta utan ärmar

Tycker du att det är riktigt snyggt när skjortkragen sticker fram under den stickade tröjan, men att det blir lite knöligt och varmt med skjorta under den? Den här kragen med tillhörande framstycke, gjord i 100 % silke, löser problemet! Lika snygg under tröjan som under den trendiga skräddade västen i vinter. Läs mer och köp kragen här (reklamlänk).

Annons
fuskkrage att ha under tröja
Klicka på bilden för att komma direkt till kragen.

Ellos: Prisvärda basplagg

Ellos har verkligen steppat upp de senaste åren, och går numera från klarhet till klarhet inom allt från mode till inredning. Extra mycket gillar vi deras mer tidlösa basplagg, som ger riktigt fina silhuetter till ett ännu bättre pris.

Vadderad kappa

Särskilt under vinterhalvåret är komfort minst lika viktigt som looken när vi sätter ihop våra looks. Långa dunjackor och vadderade kappor är ett trendigt plagg som vi kommer leva i under många vintrar framöver, och den här ljusgrå varianten prickar in alla rätt. Läs mer och köp kappan här (reklamlänk).

lång ljusgrå vadderad dunkappa
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

Stickad tröja med dragkedja

Vi kan inte få nog av stickade plagg med dragkedja, och precis som H&M så levererar även Ellos Collection mycket fint inom kategorin. Den här bruna varianten är lika fin att bära som den är, som att stoppa in i byxlinningen för en uppvikt kortare look. Den finns dessutom i en snygg grå nyans, läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
brun stickad tröja med hög krage och dragkedja
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

& Other Stories: Kavajer och ytterplagg

Något som & Other Stories verkligen alltid lyckas få till är de perfekta snitten på sina skräddade jackor och blazers. Oavsett om du är ute efter ett ytterplagg eller en kavaj att bära till jobbet och på fritiden så finns det alltid mycket fint som skapar habegär. Allra mest gillar vi deras plagg i ull och ullblandning, som ger en riktigt lyxig känsla i stil med Max Mara, men till en bråkdel av priset.

Ullkappa

Den här beige kappan är ett perfekt exempel på den lyxiga känslan som & Other Stories ytterplagg gärna uppnår. Den är gjord helt i ull och har en bred sjalkrage samt en trendig knytning i midjan, två detaljer som kommer vara lika snygga även under kommande säsonger. Läs mer och köp kappan här (reklamlänk).

Annons
beige ullkappa med knytning i midjan
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

Kavaj

En klassisk kavaj är ett måste i garderoben, och den här svarta varianten ger en riktigt stilsäker look. Den är dessutom gjord i en ullblandning som gör att den också känns riktigt lyxig – ett basplagg som kommer bli en ny favorit i garderoben! Läs mer och köp kavajen här (reklamlänk).

svart klassisk kavaj i ullmix
Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Lindex: Stickat och vackra vardagsplagg

Hösten och vintern 2021 är stickat extra trendigt, men det är ju som bekant något som är ett säkert kort under hela vinterhalvåret, oavsett trender. Just stickat hittar vi i många olika varianter hos Lindex, som dessutom brukar ha riktigt plånboksvänliga priser.

Annons

Satinkjol

Brunt är höstens stora trendfärg, och midikjolen är ett basplagg som alltid är rätt, oavsett årstid. Med andra ord är den här satinkjolen med vackert fall det perfekta exemplet på snygga vardagsplagg som du hittar hos Lindex. Läs mer och köp kjolen, som finns i fler färger, här (reklamlänk).

mörkbrun midikjol i satin
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Stickad väst

Den stickade västen är ett av säsongens trendplagg, gärna i en ljusare nyans som låter plagget ta plats. Den här stickade västen har en vacker silhuett och är gjord i en dov ljusblå nyans som lyser upp i vintermörkret. Den finns även i svart och beige, läs mer och köp västen här (reklamlänk).

Annons
ljusblå stickad väst för dam
Klicka på bilden för att komma direkt till västen.

Asos: Klänningar till fest och bröllop

Den brittiska sajten Asos har ett riktigt stort utbud av kläder och accessoarer, men allra bäst är de på festligare plagg för dig som ska gå på bröllop och andra stora fester. Det finns mycket att välja på och du kommer sannolikt inte att dyka upp med samma plagg som någon annan på festen. Extra plus för att det dessutom fick mycket att välja på för dig som är gravid, petite eller extra lång!

Plommonlila klänning

I vinter vill vi bära den här vackra plommonlila nyansen, gärna i form av just den här smickrande klänningen med figurnära passform, off shoulder-skärning, korta nedhasade ärmar och utställd kjol. Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
vinröd axelbandslös klänning till bröllop
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Även till våren och sommarens galej finns det mycket att välja på. Den här färgstarka klänningen i ett satinliknande material lyser upp vilken tillställning som helst. Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

orange och rosa mönstrad klänning
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.
5 saker terapeuter gör för att hantera morgonstressenBrand logo
5 saker terapeuter gör för att hantera morgonstressen
Annons