Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Bekväma sommarplagget som precis blivit supertrendigt igen

08 jul, 2023 
Hailey Bieber i trendiga bermudashorts sommaren 2023.
Sommar innebär att det är dags för barbent, och i år finns ett trendigt alternativ till den klassiska kjolen – nämligen bermudashortsen. Såhär matchar du det bekväma sommarplagget!
Annons
Snyggt semestermodeBrand logo
Snyggt semestermode

"Bermudashortsen har fått ett uppsving som leds av it-tjejerna", skriver brittiska Vogue. Kanske syftar man på de gånger Hailey Bieber, Gigi Hadid eller Sofia Richie har burit de voluminösa shortsen på sistone. För just bermudashortsen har blivit ett favoritplagg hos trendsättande influencers den här sommaren. Modellen ska ha mycket vidd i benen och nå hela vägen ner till knät, vilket gör det till ett perfekt semesterplagg som inte bara är trendigt utan samtidigt bekvämt och luftigt att bära under varma sommardagar. Den trendiga modellen gäller även sommarens jeansshorts som även de ska vara extra långa och ha mer vidd i benen.

Annons
Stilrena bermudashorts matchat med kavaj och klackar.
Bermudashortsen är trendiga den här sommaren.
Bermudashortsen har blivit ett av nyckelplaggen sommaren 2023.
Shortsen ska ha nå till knät och ha mycket vidd i benen.
Annons

Så bär du shortsen sommaren 2023

Bermudashortsen fick ett rejält uppsving under åttio- och nittiotalet, då stilikoner som prinsessan Diana bar de populära shortsen om och om igen. Och än idag kan vi inspireras av den stil som gällde för flera årtionden sedan, då shortsen ofta bars tillsammans med en matchande kavaj. Det är nämligen precis lika trendigt att matcha dem så under 2023. Scrolla vidare och se fler tips på hur du matchar dina bermudashorts för att vara helrätt i sommar.

1. Med matchande kavaj

Genom att bära de knälånga shortsen med en matchande kavaj får du en elegant look. Shorts är annars ett plagg som förknippas med en avslappnad stil, men genom att addera en kavaj kommer du att få en betydligt mer uppklädd känsla. Looken passar dessutom utmärkt på kontoret under sommaren.

Shorts och matchande kavaj är en trendig kombination i sommar.
Dressade bermudashorts med pressveck och matchande kavaj.
Annons
Beige shorts bärs tillsammans med matchande kavaj.
Trendiga bermudashorts matchas med kavaj och sneakers.

Med magkort tröja

Bär bermudashortsen med en magkort topp för en supertrendig och lite mer ungdomlig stil. Inspirationen kommer från nittiotalet, och stilikoner som Hailey Bieber visar upp just den här kombinationen om och om igen.

Hailey Bieber bär vida jeansshorts i trendig bermudamodell.
Hailey Bieber bär trendiga bermudashorts i denim.

Med stickad tröja

Under kylslagna sommarkvällar passar det perfekta att bära shortsen tillsammans med en stickad tröja. Det ger en bekväm och avslappnad vardagslook som passar vid de flesta tillfällen. Vill du fortfarande känna dig uppklädd adderar du bara ett par klackar.

Annons
Emili Sindlev bär trendiga bermudashorts.
Emili Sindlev i de trendiga bermudashortsen.
Annons
Annons