Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Crocs samarbete med Balenciaga – gör uppmärksammad klacksko

11 jun, 2021 
AvAino Oxblod
FotografBalenciaga / Crocs / MEGA
Crocs x Balenciaga.
Crocs gör ett samarbete med lyxmärket Balenciaga, och tillsammans har de tagit fram en festlig foppatoffla med klack.
Skon, som har väckt stor uppmärksamhet på sociala medier, finns inte till salu än – men det ryktas att den ska komma att kosta omkring 8000 kronor.
Annons
5 Tidlösa skor att investera iBrand logo
5 Tidlösa skor att investera i

Det var det lyxiga modemärket Balenciaga som gick ut med bilderna på sitt senaste samarbete med skoföretaget Crocs, som gör den ökända ”foppatofflan”.

I samarbete med Balenciaga lanserar man nu en Croc-sko – med klack. På bilderna som släppts från märket så ser själva skon ut precis som Crocs brukar se ut, bortsett från det faktum att den höjs upp av en svart spik-liknande klack i plast baktill. Den presenterades i samband med att Balenciaga visade upp hela sin kollektion för våren 2022.

Skorna är ännu inte till försäljning, men ska enligt uppgift komma att kosta omkring 1000 dollar, alltså runt 8000 kronor.

Skorna, som så klart har väckt uppståndelse på sociala medier, är inte den enda modellen som görs i samarbetet mellan märkena. Man visar också upp en slags regnstövel på bilderna.

Balenciaga och Crocs har jobbat ihop tidigare

Det här är faktiskt inte första gången Crocs och Balenciaga samarbetar med varandra. Redan 2017 jobbade de ihop och tog fram en platåsko.

– Vi blev inspirerade av Corcs och vi jobbade med dem på en Balenciaga-tolkning, sa Demna Gvasalia, chefsdesigner på Balenciaga, 2017. Han kallade också Crocs för ”världens bekvämaste sko”.

När skorna släpptes 2017 kritiserades de på sociala medier, men sålde ändå slut trots prislappen på 850 dollar.

Källa: The Cut.

Annons