Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Danska prins Nikolai gör succé i modebranschen

02 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTim Rooke/REX
Danska prins Nikolai har bytt kungliga salar mot modevisningar och gjort avtryck i modebranschen.
På bara några år har han hunnit vara modell för märken som Dior och Burberry, och varit på omslaget av Vogue.
Här är hans resa från vanlig prins till modekung!
Annons
Kungligheterna som är lika som bärBrand logo
Kungligheterna som är lika som bär

Danska prins Nikolai, son till prins Joachim och hans exfru Alexandra, har gjort en spännande resa in i modevärldens finrum. Med sitt mörka hår och markerade ansiktsdrag gör han nu succé som modell.

Bara 18 år gammal gjorde han sin debut som modell på Burberrys modevisning 2018, och sedan dess har de ärofyllda jobben avlöst varandra – han har gått modevisningar för Dior flera år, och prytt omslagen på Vogue och Numéro Homme i Nederländerna.

Prins Nikolai på Burberrys modevisning 2018.
Annons

Att som kunglighet hamna i en så speciell bransch som modeindustrin är ganska ovanligt, men prins Nikolai har stöd från det danska kungahuset i sitt karriärsval.

– Han hade en unik möjlighet att vara med i Christopher Bileys senaste modevisning för Burberry. Det hade planerats länge och han har sina föräldrars hundraprocentiga stöd, sa en presstalesperson för prins Nikolais mamma inför Burberry-visningen 2018.

Efter visningen för Burberry fick Nikolai kontrakt med Cara Delevignes modeagentur Scoop models.

Prinsens undantag för sonen

Men för att han skulle kunna fortsätta ta modelluppdrag behövde prins Nikolai slippa sina kungliga uppdrag, något som hans pappa, prins Joachim, varit noga med att han ska få göra. Joachim har sagt att det är viktigt för honom att sonen ”inte ska tvingas in i något”.

Prinsen visar upp Diors kläder.

Prins Nikolai, idag 22, ser dock inte modellkarriären som ett karriärsval för resten av livet – utan som något att syssla med medan han studerar på högskola.

– Jag vill inte ha en karriär som modell. Jag ser det hellre som ett jobb som kan hjälpa mig på vägen medan jag utbildar mig.

Källa: Now to love.

Annons