Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Snyggaste klädknepen för kurviga kvinnor

31 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografAlena Ozerova
Stylisten Susan Moses har över 20 års erfarenhet av att klä kvinnor – och främst kurviga kvinnor.
Här är några av hennes bästa tips för att klä sin kurviga kropp både snyggt, bekvämt och moderiktigt!
Annons
Så håller du stilen - 5 smarta modetipsBrand logo
Så håller du stilen - 5 smarta modetips

Under över 20 år har amerikanska stylisten Susan Moses stylat alla kändisar man kan tänka sig, från Britney Spears till Queen Latifah. Den långa karriären har gett henne många kunskaper kring hur man klär kvinnliga kurvor – plus size eller inte – på snyggast och skönast sätt.

I boken The art of dressing curves, delar hon med sig av alla sina knep för en smickrande klädstil för många olika typer av kroppar. Här är några av de bästa tipsen!

Hitta balansen mellan skräddarsytt och för tajt

Oavsett kroppstyp så ska man akta sig för att ha på sig plagg som är för tajta eller lite för små.

– Det är skillnad mellan att klämma in sig i en klänning och att ha en klänning som passar ens kropp bra. Man ska inte se några linjer från underkläderna genom klänningen – då vet man att den är för tajt.

Leggings är inte byxor

Susan Moses tar ställning i den eviga vattendelaren – hon tycker inte att leggings går att använda som byxor. Istället ska de paras ihop med något som täcker rumpan.

Annons

– Leggings är inte byxor. De ska bäras under plagg. Det är därför de säljs bland strumpbyxor och accessoarer i klädaffärerna, säger hon och tipsar om att skaffa mjuka jeansleggings som alternativ istället.

Investera i shapewear

Om du inte har några shapewear-plagg i garderoben kan det vara dags för en shoppingtur. Shapewear hjälper till att jämna ut valkar och ger en utjämnande effekt över kroppen.

– Det här är universellt! Alla kvinno behöver lite stöd, utjämning och stöd ibland. Generellt är det så att utjämnande över magen och höfterna kan göra att vi ser mer raffinerade och eleganta ut i våra kläder.

En pennkjol fungerar alltid

Om du är osäker på vad du ska ha på dig – satsa på en snygg pennkjol.

– Knälängd är den mest smickrande kjolslängden för alla. Det förlänger dina kurvor och ger kroppen en snygg balans.

Annons

Så väljer du rätt skor

Ingen outfit är färdig förrän man har valt rätt par skor till. För att ge kroppen snygga proportioner och styla benen på ett smickrande sätt ska man tänka på hur skorna man har ser ut kring anklarna, menar Moses.

– Var uppmärksam på skornas linjer. Undvik remmar runt anklarna, de får benen att se kortare ut. Klassiska pumps i neutrala färger ger renast linjer och får benen att se längst ut.

Klassiska pumps är smickrande.

Våga shoppa nytt vid viktändring

Många som går upp eller ner i vikt tänker att de ska vänta med att shoppa nya kläder innan vikten stabiliserat sig – men tänk om.

– Ta en shoppingtur och investera i de viktigaste plaggen, även om du går upp eller ner några kilon. Det viktigaste är att man har kläder som passar och som får en att känna sig som sitt allra snyggaste.

Källa: Glamour.

Annons