Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Därför har så många trosor en liten rosett

08 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografPExels/TT.
Oavsett affär, märke eller prisklass så kan det nästan vara svårt att hitta trosor som inte har en liten rosett framtill.
Men varför är den lilla detaljen så vanliga på kvinnliga underkläder?
Här är förklaringen du antagligen inte kände till!
Annons
3 klädmissar som kändisarna helst vill att vi glömmerBrand logo
3 klädmissar som kändisarna helst vill att vi glömmer

Alla som någon gång har köpt underkläder för kvinnor har nog slagits av insikten att det är väldigt många trosor som har en liten rosett framtill. Det spelar ingen roll om du föredrar hipsters, stringtrosor eller någon annan slags trosmodell – det går att hitta varianter med rosetter på dem alla. Ibland kan det till och med kännas förvånansvärt knepigt att hitta trosor utan den lilla rosetten framtill.

Men vad fyller den för funktion egentligen? The Sun skriver nu om bakgrunden till den vanliga utsmyckningen. Medan rosetten idag mest verkar hänga sig kvar av tradition och som en estetisk detalj, så grundar den sig i en historisk funktion.

I en post på Reddit kommer svaret på gåtan.

”Varför har så många trosor den lilla rosetten i mitten fram? Var kommer traditionen ifrån?” undrade en person, och fick flera välinformerade svar.

Annons

”Du undrar om roten till traditionen? Det kommer från tiden före elastisk resår, när ens underkläder hölls på plats med hjälp av en bit snöre som var trädd igenom spets upptill. Den lilla rosetten är placerad där man brukade knyta rosetten, och det var såklart framtill för att det var det lättaste stället att göra något sådant på”, skriver en person.

Hjälpte om natten

Det är inte den enda insikten om kvinnors underkläder som kommer fram. En annan person menar att rosetten också fyllt en praktisk funktion i nattens mörker – med hjälp av rosetten kan kvinnan känna vilken del av trosorna som är fram och vilken del som är bak.

Idag fyller rosetten ingen praktisk funktion – och rent estetiskt verkar den inte vara så uppskattad heller.

”Jag tar alltid bort dem”, kommenterar en person.
”De är riktigt irriterande, jag sliter alltid bort den”, konstaterar en annan.

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons