Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Tipsen som gör dig fashionabel – utan att spendera pengar

05 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografPexels.
Vill du bli mer stylish, men varken vill eller kan lägga pengar på garderoben?
Här har du då en rad smarta tips som gör att du blir mer moderiktig och välklädd, utan att du behöver spendera en krona!
Annons
14 kändisar som burit likadana kläder på röda mattanBrand logo
14 kändisar som burit likadana kläder på röda mattan

Accessoarer gör jobbet

Tycker du att din outfit känns tråkig? Piffa till den med accessoarer i form av färgglada strumpor, en huvudbonad eller snygga örhängen för att ge liv åt kläderna!

Kombinera dyrt och billigt

Mixa och matcha billiga plagg med dyra detaljer som du redan har i garderoben. Detta gäller speciellt om du vill försöka piffa till en outfit av billiga basplagg – kombinerar du jeans och tröja med ett dyrare bälte exempelvis så ger det genast en mer stylad look, och får de billiga plaggen att se mer exklusiva ut på köpet.

Håll garderoben organiserad

Att hålla ordning i sin egen garderob är ett perfekt sätt att bli mer stylish helt gratis. När du faktiskt ser tydligt vad du äger för snygga plagg blir det lättare att kombinera dem på roliga sätt, och inte bara falla tillbaka på säkra kort.

Annons

Smink och hår förändrar allt

Inget drar ögonen till sig så mycket som en vackert röd läpp eller en speciell hårfärg. Att markera ansiktet med smink, eller håret med en ny nyans, kan lyfta vilken look som helst – utan att du behövt köpa nya plagg.

Bär favoritplagget på olika sätt

Har du ett favoritplagg som du inte använder så mycket som du vill? Med lite planering går det att ändra på! Testa att kombinera plagget med olika typer av stil – klä upp med klackar eller ner med grova kängor och en stickad kofta. Eller testa att kombinera det med andra färger än du brukar. Möjligheterna är oändliga!

Inspireras i din styling

Känns alla plagg tråkiga och trista, och som att du skulle behöva en helt ny garderob? Sök då runt efter outfitinspiration på sociala medier, så kommer du snart ha hittat nya sätt att styla dina kläder på utan att ha behövt köpa några nya plagg. Antingen söker du på hashtaggar som ”ootd” (outfit of the day) på Instagram, eller så söker du på det plagg du vill ha hjälp att styla på exempelvis Pinterest.

Använd tre-regeln

Ett bra knep för att få till en snygg outfit är att använda sig av ”tre-regeln”. När du valt överdel och underdel, så väljer du en tredje del att komplettera outfiten med, som inte är dina skor. Det kan vara en jacka eller kavaj, ett bälte, någon accessoar – något som blir pricken över i:et!

Källa: Buzzfeed.

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons