Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Därför var Fran Fine i The Nanny en riktig modeikon – hennes bästa looks

29 jul, 2021 
Vi minns väl alla den underhållande och varma barnflickan Fran Fine i klassiska 90-talsserien The Nanny?
Förutom att bjuda på skratt i sitcomen, så var huvudkaraktären också en riktig modeikon med färgstarka och vågade outfits varje vecka.
Vi spanar in våra favoriter!
Annons
10 ikoniska outfits från filmer du aldrig glömmerBrand logo
10 ikoniska outfits från filmer du aldrig glömmer

90-talsserien The Nanny har blivit en modern klassiker som genom repriser på tv-kanalerna har setts av generationer. I serien, som hade premiär 1993, följer vi Queens-födda sminkförsäljaren Fran Fine som av en händelse råkar bli barnflicka hos en rik änkling, för hans tre barn.

I alla avsnitten bjussar huvudkaraktären Fran Fine, spelad av Fran Drescher, på spektakulära outfits, vare sig hon ska vara klädd för vardag, fest eller hemmamys. Även om det i serien skämtas om hennes speciella klädstil, som skiljer sig ordentligt från den mer ordentliga familjen hon jobbar hos, så kan vi i dag se att Fran Fine var en klädförebild och ett modigt modelejon.

Trots att det har gått över 20 år sedan The Nanny tog slut, så har fansen inte glömt varken serien eller modeögonblicken. Instagramkontot @whatfranwore samlar karaktärens mest ikoniska outfits – och det finns mycket att inspireras av! Vi kollar in Fran Fines bästa klädögonblick i serien.

Annons

Rött set i satin

Att ta hand om barn gör inte att man inte kan klä sig som en modell, tycker Fran Fine. Här i ett vackert set med jacka och shorts i röd satin, där färgen är så snygg till Frans mörka hår!

Svartvitt och grafiskt

Man förknippar ju lätt Fran Fine med mycket färg och glitter, och även om det oftast var fallet så dök hon emellanåt upp i coola svartvita kläder – gärna med grafiska mönster.

Annons

Polo under klänning

Det här är en av Fran Fines signaturlooks, som dyker upp många gånger under seriens gång. En tajt fodralklänning med tunna axelband över en polotröja. Klassiskt nittiotal, och något vi sett återkomma i modet de senaste åren.

Tvådelat men matchande

Fran Fine tyckte också om att ha matchande klädset i olika varianter – som tidigare nämnda röda setet med en jacka och matchande shorts, eller som här med en topp och en hög pennkjol, med samma typer av fransdetaljer. Stilrent med det lilla extra!

Annons

Färg, färg och mera färg

Är det något man kan inspireras av hos Fran Fine så är det att våga lite mer färg! Kombinera färg med färg, och bli ett uppiggande inslag i det annars så svartklädda Sverige.

Annons
Annons