Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

De 4 jeansmodellerna som gäller under våren 2023

04 dec, 2022 
Jeanstrender våren 2023.
Brukar du som så många andra bära jeans till vardags? Då är du säkert nyfiken på vad som gäller den kommande säsongen. Här listar vi de enda jeansmodellerna du behöver ha koll på inför våren 2023.
Annons
Behind the scenes: Så stylar du festmodet 2023Brand logo
Behind the scenes: Så stylar du festmodet 2023

Jeans är ett klassiskt och älskat vardagsplagg som för många utgör stommen i garderoben. De kan bäras med precis allt och funkar lika bra till pumps och en elegant kavaj som till sneakers och en t-shirt. Men det finns en uppsjö av modeller i butikerna och många variationer i tvätt, midjehöjd, benlängd, benvidd och placering av fickor som gör att det inte är helt lätt att veta vilken modell man ska satsa på.

Jeanstrender våren 2023

Så vad är det då som gäller i vår? Vi kommer att se en hel del detaljrika jeans framöver med exempelvis blockfärger, markerade sömmar eller slits nedtill. Dessutom blir jeanskjolen högaktuell igen. Men vad gäller de trendigaste modellerna för våren 2023 så är det fyra stycken som väntas vara extra poppis. Och generellt sett kan man säga att det är en generös benvidd som gäller. De slimmade stuprörsjeansen som vi förlitat oss på så länge är som bortblåsta ur modebilden. Här listar vi de fyra jeansmodellerna som är de enda du behöver ha koll på inför den kommande säsongen.

Annons

1. Vida jeans

De vida och hellånga jeansen är den allra hetaste modellen och trenden kommer att hålla i sig hela våren och sommaren. Ju vidare desto bättre är det som gäller för den som vill vara trendig. Vill man pricka in ännu en trend så satsar man på lågt skuren midja.

Trendiga vida jeans med låg midja.
Trendig gäst på modeveckan i Paris iklädd vida jeans med lågt skuren midja.
Grece Ghanem är trendig i rejält vida jeans.
Influencern Grece Ghanem i vida jeans under senaste modeveckan i Paris.
Emili Sindlev bär svarta jeans med mycket vidd.
Emili Sindlev är snygg i vida jeans.
Annons

2. Barrel-jeans

Även den här modellen har en generös benvidd men till skillnad från jeansen ovan som är vida hela vägen så smalnar dessa istället av nedtill. En direkt översättning av barrel blir tunna vilket ger en tydlig hint om formen.

Darja Barannik är trendig i barell-formade jeans.
Darja Barannik i trendig jeansmodell.

3. Cargojeans

I samband med att Y2K-trenden svepte in gjorde även cargobyxor och cargojeans entré i modebilden – och de kommer att dröja sig kvar under våren 2023. Jeansen ska alltså vara lite vidare i modellen och ha stora fickor på sidorna. Modellen ses frekvent på trendkänsliga influencers och kändisar. Exempelvis kunde vi nyligen se Michelle Obama i trendiga cargojeans och matchande jeansjacka från Ganni när hon gästade Ellen DeGeneres show.

Annons
Cargojeans är trendigt även våren 2023.
Cargojeansen är fortsatt aktuella under våren 2023.
Cargojeans med många fickor matchas med vit topp och vita sandaletter.
Cargojeans med extra många fickor.
Michelle Obama är trendigt klädd i cargojeans och matchande jeansjacka från Ganni.
Michelle Obama i trendiga cargojeans från Ganni på Ellen DeGeneres Show.
Annons

4. Raka jeans

De raka jeansen är i det närmaste en ikonisk modell som kommer att vara fortsatt populär under 2023. De ska släppa vid höften och sedan falla rakt ner – antingen i en hellång modell eller i en croppad variant. De raka jeansen passar alla stilar och kan matchas med såväl kavaj och pumps som sneakers och sweatshirt.

Raka jeans blir fortsatt populärt under våren 2023.
De raka jeansen är en ikonisk modell som ligger rätt i tiden.
Raka jeans matchat med svart kavaj och svarta pumps.
Snygg och klassisk stil i raka jeans, svart kavaj och pumps.
Annons
Trendigt raka jeans matchat med sportiga sneakers och sweatshirt.
De raka jeansen passar lika bra till en sportig stil.
Annons