Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Här är jeansjackorna du behöver – enligt modechefen

29 feb, 2024 
AvFelicia Güven
FotografTT/Privat
Jeansjackan du behöver enligt modeexperten Jenny Fredriksson
Hälsa våren välkommen med dem perfekta jeansjackorna – här hjälper vi dig att styla dem på snyggast sätt!
Femina har tagit reda på vilka jeansjackor som kommer vara trendigast i vår.
– Man kan ha jeansjackan året om, säger Feminas modechef Jenny Fredriksson.
Annons
Behind the scenes: Så stylar du vårens nya denimmodeBrand logo
Behind the scenes: Så stylar du vårens nya denimmode

Jeansjackan är ett plagg som helt enkelt aldrig blir omodernt och är ständigt trendig för sin denimstil och sina uppdateringar i färg, snitt och modeller. Man kan säga att jeansjackan aldrig går ur tiden, och därför kan du ha kvar den år efter år eller plocka fram en äldre modell ur garderoben om du sparat den. Den trendiga jackan passar perfekt oavsett om du ska gå på en härlig middag på stan, till en sen sommarkväll när solen gått ner eller om du vill köra dubbel denim.

Feminas egna modechef Jenny Fredriksson berättar att det finns två varianter på denimjackor som är heta just nu – en rejäl oversize jeansjacka och en med insvängd midja!

– En oversize jacka är så coolt, säger Jenny.

Jeansjackorna för dig

Ska du köpa en vårjacka i år är dessa två jeansjackor, från Kappahl och Lindex, två heta tips ifall du vill vara både trendig och införskaffa ett plagg som håller över tid, år efter år, och aldrig blir omodern.

Oversize jacka från Kappahl

Oversize jacka från Kappahl
Klicka på bilden för att komma till jeansjackan.

Denimjacka med insvängd midja från Lindex

Denimjacka med insvängd midja från Lindex
Klicka på bilden för att komma till jackan!

Så stylar du din jeansjacka

Jeansjackan är en av de mest användbara plagget som du kan ha i din garderob. Den passar perfekt till en romantisk sommarklänning och ett par klackskor eller om du vill ha en tuffare stil kan du matcha jeansjackan med ett par jeans och snygga klackskor eller kängor. Vill du ha mer färg? Då kan du lägga till en sjal eller en färgglad topp, linne eller t-shirt. Accessoarer fungerar alltid om du vill liva upp jeansjackan lite. För den oversize jackan är den cool till ett par oversize jeans så man utmanar silhuetten med en maxivolym. Du kan matcha med ett par coola sneakers eller ett par slingbackpumps med spetsig tå.

Annons

– En mer dressad denimjacka kan man tänka att det är som en kavaj och gör den lite mer elegant med kostymbyxor, stövletter och en fin scarf runt halsen, säger modechef Jenny.

Bär din jeansjacka när som helst

Man kan ha jeansjackorna året om och på vintern kan du bära den inne – som en kavaj eller en tröja. Vi älskar dessa jeansjackor för du kan ha den till nästan alla tillfällen. Om du ska till jobbet eller behöver en jacka till en vår- eller höstdag, då passar jeansjackan perfekt. Eller varför inte till en sen sommarkväll när solen börjar gå ner och hänga den över axlarna?

– Du kan göra den precis som du vill med smart och snygg styling. Enkel att klä upp och ner med accessoarer, säger modechefen Jenny.

Double Denim - så stylar du trendenBrand logo
Double Denim - så stylar du trenden
Annons