Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Det bästa sommarmodet från Köpenhamns modevecka 2022

13 aug, 2021 
AvJenny Fredriksson
Fotografcopenhagen fashionweek
Den danska modeveckan har precis avslutats och som vanligt levereras ett härligt och bärbart mode i världsklass! Även om det var en annorlunda men ändå ”vanlig” vecka på många sätt med på grund av den rådande pandemin med hybrid visningsupplevelser, fysiska visningar blandat många digitala lösningar, så är vi fullmatade med inspiration inför nästa sommar. Här listar vi de sju starkaste trenderna från Copenhagen Fashion Week för våren 2022.
Annons
10 ikoniska outfits från filmer du aldrig glömmerBrand logo
10 ikoniska outfits från filmer du aldrig glömmer

1. Orange

Accentfärgen som sticker ut och som alla har injicerat sina sommarkollektioner är olika nyanser av orange. Från bränd pumpa, klar mandarin till en mörk brandgul = sommaren 2022:s starkaste färgbudskap. Det är väldigt snyggt att matcha med neutrala färger som beige, vitt och svart.

Orange kostym Gestuz ss-22
Gestuz
Annons
Orange klänning baum & Pherdgarten ss-22m
Buam&Pherdgarten
Orange klänning Ganni ss-22
Ganni
Annons

2. Nattlinnet

Sommatren 2022:s nyckelplagg är en lös klänning i krispig bomull, gärna med spets. Tankarna går till ett nattlinne eller lucialinne. Plagget sitter som handen i handsken i hållbarhetstrenden och den romantiska strömning som finns i det danska modet.

Mother of pearl
Mother of pearl
Vit klänning Skall studio ss 22
Skall studio
Annons

3. Moderna metaller

Silver och guld har ett moment i de danska varumärkenas kollektioner. Det är plagg helt doppade i metall i mjuka toner med en tydlig foliekänsla. Metall trenden funkar finemang på accessoarer och vem vill inte ha ett par gulddoppade skor?

By Malene Birger
By Malene Birger
Remain
Remain
Annons
rabens saloner
Rabens saloner

4.Quiltade plagg

Danska modemärken älskar quiltade plagg och i ss-22 finns gott av söta sommarplagg i quilt. Västen sticker ut som ett sött mellanplag och även lätta quiltade ytterplagg, gärna i mönster eller i en lätt pastellton.

Helmstedt
Helmstedt

5. Poppiga fodralklänningar

Man förväntar sig såklart mycket färg och mönster på Köpenhamns modevecka och självklart blev vi inte besvikna! Mönstret som regerar är ett retrodoftande, interiör-inspirerat blomster som både funkar superbra på fina klänningar och kjolar. Silhuetten är kvinnlig och gärna i en åtsittande fodralklänningsmodell.

Annons

6. Puffärm

Puffärmen, fårbogsarmen, markerade axar är sommaren 2mm022 viktigaste slhuettutryck. Den har bubblat och funnits med i modebilden i flera säsonger. En markerad ärm eller axel ger klänningen eller plagget en tydlig struktur och uttryck.

Brøgger ss 22
Brøgger
Mother of pearl ss 22
Mother of Pearl
Annons

7. Kaftanen

Långa silhuetter dominerar de danska sommarkollektionerna och plagget som sticker ut är den dressade kaftanen, dvs det är inte en beachig sommarkaftan utan en är lång och elegant och lämpar sig för fina tillställningar och härliga sommarhäng.

By Malene Birger
By Malene Birger
rabens saloner
Rabens saloner
Annons
Annons