Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Detaljerna på jeansen som gör stor skillnad

15 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
kvinna med jeans och kaffekopp
Jeans är en självklar del i basgarderoben för många av oss, men det kan vara svårt att hitta par som sitter perfekt.
Det finns några detaljer på jeansen som gör stor skillnad, och som kan påverka hur kroppsformen uppfattas.
Annons
VIDEO: Fem favoriter från Femina – jeansspecialBrand logo
VIDEO: Fem favoriter från Femina – jeansspecial

Jeans är ett plagg många av oss bär nästan varje dag, och har flera par av i garderoben. Men att hitta jeans vi trivs bra i kan vara en utmaning, det är mycket som ska klaffa – de ska vara sköna, sitta bra, vara i en snygg modell vi trivs i och ha rätt längd. Att shoppa jeans kan därför vara lite utmanande.

För att hitta de perfekta jeansen för dig finns det några detaljer att hålla utkik efter. Modeexperten Shea Whitney säger till The Sun att det finns två vanliga misstag folk gör när de handlar jeans, som gör att de kanske inte känner sig så nöjda med sina nya byxor som de skulle vilja vara.

En detalj som gör stor skillnad för hur jeansen ser ut på kroppen är hur fickorna sitter.

– Du bör verkligen vara noggrann med det, för det gör en stor skillnad, säger Shea Whitney.

Annons

Beroende på hur du vill framhäva eller forma din kropp så har fickornas placering olika effekt. Fickor som sitter brett isär gör att rumpan upplevs som bredare, så om det är något du är ute efter bör du leta efter jeans med fickorna långt ifrån varandra. Vill du hellre att rumpan ska upplevas som rundare och mer lyft bör jeansfickorna sitta tätare med varandra.

Modeexperten: Mest smickrande jeanslängden

En annan sak att tänka på när du köper jeans är att hitta den perfekta längden. Som med alla byxor kan såklart olika längd passa till olika outifts, men att köpa jeans som är för långa kan påverka hela looken.

Shea Whitney tycker att upprullade jeans kan vara osmickrande om det görs på fel sätt, och menar att det är snyggast om jeansen slutar precis vid fotleden.

– Vissa personer gillar att rulla upp sina jeans, men jag tycker att det hugger av benen och inte är den mest smickrande stilen.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

SE OCKSÅ: Säsongens snyggaste jeansBrand logo
SE OCKSÅ: Säsongens snyggaste jeans
Annons