VIDEO: Fem favoriter från Femina – modespecial
1:05

Efter reklamen: VIDEO: Fem favoriter från Femina – modespecial

(1:05)

Slå på ljud

Det finns små smarta (och väldigt enkla) trick som vi kan använda oss av för att våra outfits ska bli liiite snyggare. Gillar du sådana tips? Då är detta en artikel för dig.

Modeexperten Abby, som varje vecka ger sina följare smarta stil- och stylingknep (och just tips) via sitt TikTok-konto, kallat @sistersguidetostyle, berättade häromveckan, via sina sociala medier, att det finns två vanliga misstag som människor gör, så gott som dagligen, då de klär sig. Abby menar dock att man med enkla medel kan sluta upp med dessa – och förbättra stilen till det bättre.

Under rubriken ”Två vanliga modemisstag att undvika” guidade hon häromveckan sina 65 000 följare rätt. I videoform visade hon vad hon menade, mer specifikt. Abby dök upp i en outfit bestående av vita jeans, kamelfärgadkavaj och svarta skor.

– Fel nummer ett, det är att inte matcha dina skor med din outfit. En mörk färg drar ner ögat och får dina skor att sticka ut, berättade hon.

Har du en vit överdel på dig – välj aldrig en vit behå, ta istället en hudfärgad.

MAPE / BACKGRID US / TT

Hon uppmanade sedan sina följare att på ett enkelt sätt byta skor: ett knep som gör oufiten både snyggare, mer sammansatt och gör att den ser än mer exklusiv ut. Istället för svarta skor ska man välja ett par i en ljusare kulör.

Därför sitter knapparna olika på skjortor för män och kvinnor

Så undviker du vanliga modemisstagen

Fashionistan Abby slog också hål på en gammal stilmyt, i samma klipp. Myten? Att det är helrätt att bära en vit behå under en vit topp. Det stämmer inte alls!

– Fel nummer 2, att bära en vit behå under en vit topp, sa hon och fortsatte:

Satsar du på en ljus outfit? Satsa då på skor som är ljusa, de också. Som Elsa Hosk, på denna bild.

TheImageDirect.com/TT

– Tvärtemot vad du tror så intensifieras färgen. Välj istället en nudefärgad behå.

Alltså en behå som matchar din hudfärg (reds. anm.). Övriga tips som Abby delade med sig av inkluderar att alltid rolla kläderna, så att damm och småhår (eller husdjurshår) försvinner, att steama kläderna släta och att varje gång du lämnar hemmet se till att dina underkläder inte är synliga under byxor och kjolar. Ett bra tips att undvika trosräder och dylikt är att investera i ett par trosor utan synliga sömmar.

SE OCKSÅ: Så bär du upp årets trendfärger 2022
1:36

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Så bär du upp årets trendfärger 2022

(1:36)

Slå på ljud

Hela klippet ser du här.

Källa: The Sun

Mest läst