3:10

Efter reklamen: 5 kungliga klädesplagg som blivit snackisar

(3:10)

Prinsessan Sirivannavari Nariratana av Thailand

Den stilsäkra Sirivannavari Nariratana av Thailand är minst sagt modeintresserad – hon har till och med ett eget klädmärke. Modedesignern Pierre Balmain, grundare av just Balmain, bjöd in henne till Paris modevecka 2007 för att visa upp hennes debutkollektion.

Sirivannavari Nariratana.

FRANCOIS GUILLOT

Prinsessan Alexandra av Hannover

Prinsessan Alexandra av Hanover har tävlar i konståkning, och till och med representerat Monaco i ungdoms-OS. Numera fokuserar 21-åringen dock mer på mer estetiska intressen, och ses ofta front row på modevisningar för sina favoritdesigners, som Christian Dior och Stephanie Rolland. Alexandra har modekänslan i blodet, med Grace Kelly som mormor.

Prinsessan Alexandra av Hannover på Diors modevisning i september 2020.

J M HAEDRICH/SIPA/Shutterstock

7 kungliga sommarfrisyrer att inspireras av

Beatrice Borromeo, gift med Pierre Casiraghi av Monaco

Beatrice Borromeo var fotomodell och journalist i hemlandet Italien innan hon gifte in sig i Monacos kungahus, med Grace Kellys barnbarn Pierre Casiraghi. Kanske är det Beatrices bakgrund i modevärlden som gör att hon är den modeikon hon är, som inspirerar kungliga fans i Europa.

Beatrice på Diors modevisning.

Dior via Bestimage

Prinsessan Claire av Luxemburg

Prinsessan Claire av Luxemburg är från början en forskare i bioetik från Tyskland, som blev kär och gifte sig med Luxemburgs prins Felix.

Som prinsessa har Claire visat upp en feminins elegans, som tycker om kvinnliga snitt och pasteller. Hon är inte heller rädd för att ha en snyggt feminin kostym vid offentliga tillställningar, trots att de flesta förväntar sig att kvinnliga kungligheter ska ha klänning på sig.

Prins Felix och prinsessan Claire av Luxemburg på prins Carl Philips bröllop med prinsessan Sofia.

Patrick van Katwijk

Prinsessan Tatiana av Grekland

Gift med Nikolaos av Grekland och Danmark har Tatiana blivit känd för sin skönhet och sina vackra galaklänningar. Hon räds inte färg och form på de röda mattorna och kungliga bröllopen, och är ofta en av de vackraste på plats!

Prinsessan Tatiana vid makens sida.

Tim Rooke/REX

7 gånger kungligheter brutit mot klädkoderna

Lady Amelia Windsor

Lady Amelia Windsor är förvisso ingen prinsessa, men minst sagt kunglig. Med sysslingar som prins William och prins Harry, och som en del av drottning Elizabeths Windsor-släkt är det svårt att påstå något annat. Hon gör uppdrag som modell och syns på röda mattor stassad till tänderna.

Amelia Windsor på British fashion awards.

Joanne Davidson

18 regler som kungligheter måste följa

Utvald läsning

Femina