Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Du har förmodligen knutit halsduken helt fel i alla år – smarta knepet gör att det blir rätt

28 dec, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt, TIKTOK
Vägrar du också mössa? Se hit! Här är knepet som gör att din halsduk håller dig varm – även om huvudet.
Annons
5 svenska kändisar som älskar sina husdjurBrand logo
5 svenska kändisar som älskar sina husdjur

Det är vinter och på många håll i vårt avlånga land kryper termometerns grader ner under minusstrecket. Mössa är ett måste. Men om man inte trivs i det då? Eller om man hellre bär halsduk för att hålla huvudet varmt? Ja, då ska du läsa vidare. Då är den här artikeln verkligen för dig! Förmodligen är det nämligen så att du virat din halsduk på fel sätt – hela tiden.

Så knyter du halsduken över huvudet på rätt sätt

En mode- och stilmedveten fashionista har, på TikTok, hjälpsamt delat med sig av sitt smarta halsdukshack. Ett hack som håller värmen och som definitivt säkerställer att tyget inte glider av huvudet under dagen, då du rör dig. Om du gillar att knyta din halsduk runt huvudet för att skydda ditt hår och/eller hålla dig varmare, så är det här sättet verkligen helt rätt och helt perfekt!

Visst, det finns många sätt att vira en halsduk runt halsen, axlarna och huvudet, och ett populärt sätt innebär att helt enkelt dra din halsduk över huvudet och kasta ändarna över dina axlar. Men det är egentligen fel – och inte alls särskilt effektivt eller värmande.

Den här nya metoden kräver att du först lindar runt halsduken runt halsen– framifrån och bak. Därefter demonstrerar fashionistan Nastya (som går under användarnamnet @nastya.avo på TikTok) hur man draperar ändarna tillbaka till framsidan. Hon stoppar därefter in dem i öglan som hon gjorde runt halsen. Sedan placerar hon baksidan av halsduken över huvudet. Så effektivt, värmande och snyggt!

Källa: The Sun

Annons