Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Du har förmodligen tvättat din baddräkt och bikini fel hela livet – så gör du rätt

30 jun, 2022 
AvJohanna Lejon
FotografPexels, TT.
Sommar, sol och salta bad... Men hur tvättar man sina badkläder efter doppet – egentligen? Femina guidar dig till hur du ska göra för att tvätta baddräkten och bikinin rätt.
Annons
Tips för dig med tunt hårBrand logo
Tips för dig med tunt hår

Äntligen är sommaren här på allvar. Och bad i hav, sjö och pool, med den! Men hur gör man då, efter att man simmat, snorklat och plaskat runt i det stora blå? Hur tvättar man sina badkläder egentligen, så att de håller sig fina länge?

Sol, klor och saltvatten förkortar livslängden på badkläder, det är ett faktum. Pastelliga färger bleknar dessutom fort i solen och tyget förlorar passformen av många bassängbad. Men visst går det att ta till vissa knep, så att badkläderna håller sig fräscha och fina betydligt längre.

Så tvättar du badkläderna rätt

Steamery, som sysslar med just klädvård, ger några handfasta råd längs vägen:

1. En tumregel som förlänger livet på alla plagg – inklusive badkläder – är att vara sparsam med tvätten. Särskilt maskintvätt förkortar livslängden. Badkläder behöver aldrig maskintvättas, utan det räcker gott om de handtvättas i kallt vatten.

2. Solskyddsfaktor är en nödvändighet, men tyvärr har det en tendens att lämna gula fläckar efter sig. Fläckarna är otroligt envisa, så bäst är att förebygga dem genom att smörja dig 30 minuter innan du tar på dig badkläderna.

3. Ska du bara följa ett enda råd är det att skölja badkläderna efter varje användning. Tappa upp en balja eller fyll handfatet med kallt vatten (varmt vatten förstör elasticiteten) och skölj ur saltvatten och klor.

4. Även om badkläderna torkar fort i solen kommer solens strålar också att bleka ur tyget på nolltid. Häng alltid dina badkläder ut-och-in i skuggan för att skona färgen så mycket som möjligt.

5. Badplagg som legat kvar i strandväskan kan lukta unket. Använd ett tvättmedel som bryter ner lukter och bakterier redan vid 30 grader.

Källa: Steamery

Annons