Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Stjärnans praktiska tolkning av kontroversiella trenden

18 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Att vara klädd i topp till tå i denim är minst sagt en kontroversiell modetrend, som många har starka åsikter om.
Nu visar världsstjärnan Dua Lipa upp det mest praktiska men samtidigt snygga sättet att anamma trenden.
Så här snor du looken på bäst sätt!
Annons
Stylisten tipsar - fin i denim!Brand logo
Stylisten tipsar - fin i denim!

Under många år har dubbeldenim, eller ”canadian tuxedo”, varit en stil det har skämtats om, men det är något som nu har förändrats. Att gå klädd i jeans på både överkroppen och underkroppen har de senaste åren blivit allt trendigare, och många kändisar har visat sina olika tolkningar av den omtalade och kontroversiella modetrenden.

Vågade skådespelaren Julia Fox kom klädd i en klänning bestående av enbart jeansskärp, medan Dakota Johnson valde en mer påklädd outfit med ett tredelat set helt i denim. Stjärnor som Meghan Markle och Katie Holmes har också visat att jeanstrenden är något de tycker är snyggt.

Annons

Dua Lipa i kontroversiella trenden

Få kändisar är så ”fashion forward” som artisten Dua Lipa, som de senaste åren har hyllats om och om igen för sin trendsättande stil och dessutom har gått modevisningar för Versace. Därför är det kanske inte så konstigt att även hennes tolkning av dubbeldenimtrenden hyllas av modemagasinet In Style.

I ett inlägg på Instagram, som har gillats över 1,8 miljoner gånger, visar Dua Lipa upp det smartaste men också mest feminina sättet att klä sig i de omtalade modetrenden – i stället för att ha en överdel och en underdel i jeans väljer hon en lång jeansklänning. Genom att välja denimklänningen lyckas Dua Lipa få till en mer tidlös tolkning av dubbeldenimtrenden, som också kan kännas mer lättburen.

Klänningen, som är tajt och har långa ärmar, matchar hon med ett par spetsiga stövlar i svart skinn och en vit handväska. Hon toppar looken med stora silverörhängen.

Annons
Camilla Thulin om modebranschen och dagens skönhetsidealBrand logo
Camilla Thulin om modebranschen och dagens skönhetsideal
Annons