Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Enkel bröllopsklänning – 10 brudklänningar för det lilla bröllopet

23 apr, 2024 
AvCecilia Persson
FotografBubbleroom, Adoore
Vankas det bröllop? För dig som har en minimalistisk stil eller ska ha ett mindre traditionellt bröllop i exempelvis stadshuset har vi handplockat 10 enklare bröllopsklänningar som samtidigt är otroligt vackra.
Annons

Att hitta en bröllopsklänning att bära på en av livets stora dagar kan vara något av en utmaning, och det är lätt att gå vilse bland spets, tyll, chiffong och andra material som många inte annars bär. Det kan lätt kännas som att en brudklänning måste se ut eller vara på ett visst sätt när man ska stå brud, men det kan vara värt att påminna om att bröllop kan se ut och vara på många olika sätt – och om du vanligtvis har en mer minimalistisk stil så går det faktiskt utmärkt att behålla din stil även på ditt eget bröllop.

Faktum är att det inte bara är hos klassiska bröllopsbutiker eller –märken som du kan hitta en vacker bröllopsklänning att bära på den stora dagen – särskilt under 2024 då den vita klänningen är en stor trend även för icke-brudar. Med andra ord finns det mängder av snygga vita klänningar att botanisera bland, och med rätt styling så är många av dem värdiga även en vigsel.

Tips! En vacker slöja kan lyfta även den mest enkla och minimalistiska vita klänningen till oanade höjder. Just den här klänningen kommer från Bubbleroom, du kan se mer och köpa den här. En slöja som liknar den på bilden hittar du här.

10 minimalistiska och enklare bröllopsklänningar för små bröllop

Feminas shoppingredaktör Cecilia Persson har handplockat tio vackra vita klänningar som har en något enklare design än många klassiska brudklänningar och som passar perfekt för dig som ska stå brud 2024 – samt guidar dig till hur du kan bära dem.

Annons

Så bär du den enkla bröllopsklänningen

Är du ute efter en något enklare bröllopsklänning som du kanske till och med kan bära år efter år, istället för att hänga undan den i garderoben? Här är tre tips för hur du kan hitta samt bära den på det sätt som passar dig bäst.

  • Tänk på accessoarerna
    Oavsett om ni väljer ett stort bröllop i kyrkan eller en intim ceremoni med några få vittnen i stadshuset så behöver inte nödvändigtvis klänningen ta mycket plats. Valet av smycken, väska, skor och en vacker slöja eller hårsmycken kan göra stor skillnad för helhetsintrycket, särskilt om du väljer en mer minimalistisk klänning.
  • Låt materialet tala för sig
    Det är inte bara med skärningar och design som du kan göra ett statement – även vilket material klänningen är gjord i säger något. En linneklänning gör sig till exempel extra bra till ett litet bröllop i Italien, och till och med en klänning i bomull eller jersey kan passa perfekt till citybröllopet. Till och med en stickad variant kan vara lämplig – det beror helt på vilken stämning ni vill skapa och vilken typ av bröllop ni är ute efter.
  • Utgå från din egen stil
    Det kan finnas många olika anledningar till att välja en mer enkel och minimalistisk bröllopsklänning. Förutom typen av bröllop så är givetvis din egen stil och smak avgörande när du väljer vad du ska bära på den stora dagen. Du behöver alltså inte välja en klassisk brudklänning – det finns många fina alternativ även hos kedjorna. Och du: du måste faktiskt inte ens gifta dig i en vit klänning!

Här är tio enkla bröllopsklänningar som håller stilen såväl till bröllopet som till andra tillfällen framöver.

1. Vit tubklänning, Bubbleroom

Minimalistisk och så vacker är den här axelbandslösa vita klänningen, som vi enkelt kan se framför oss vid en vigsel i stadshuset. Matcha den med ett par trendiga slingbacks och en vacker frisyr så har du den perfekta looken, där du dessutom kan återanvända outfitens olika komponenter gång efter gång. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
Minimalistisk vit tubklänning med axelbandslös design och figurnära passform från Bubbleroom
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

2. Klänning med hjärtformad ringning, Lindex

För dig som vill hålla det enkelt och samtidigt ha en riktigt fin detalj är tipset att spana in den här klänningen. Eftersom den har tunna axelband och en hjärtformad ringning med veckad effekt som påminner om snäckor, samt är gjord i svalt linne, passar den extra bra till ett avslappnat bröllop nära havet, till exempel på en strand. Se mer och köp klänningen hä (reklamlänk)r.

Annons

3. Draperad vit klänning, Kappahl

Är du ute efter maxad minimalism? Då kan den här klänningen vara rätt för dig! Den här eleganta klänningen har en riktigt elegant och minimalistisk design med korta holkärmar, en fin halsringning och en draperad design. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Minimalistisk vit midiklänning med holkärm och drapering från Kappahl
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

4. Bröllopsklänning med puffärm, Adoore

Adoores vackra klänningar har blivit en favorit hos många, inte minst på grund av sin smickrande passform och designen som ofta är både uppklädd och avslappnad på samma gång. Den här vita klänningen är ett så fint val för bröllopet hemma i trädgården eller på stranden, och gör sig dessutom lika bra som sommarklänning under resten av säsongen. Se mer och köp klänningen hä (reklamlänk)r.

Annons
Midiklänning med kantig ringning och puffärmar från Adoore
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

5. Bröllopsklänning med volang, Joelle

Något mer uppklädd, men samtidigt med en relativt enkel design, är denna vackra långa brudklänning. Den är gjord i ett glansigt material med stadga och är hellång, samt har en bar axel och volanger på den andra axeln. se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Lång glansig vit brudklänning med en bar axel och volanger på andra axeln från Joelle
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

6. Bröllopsklänning med öppen rygg, Bubbleroom

En vacker brudklänning som är både enkel och effektfull på samma gång. Den har korta ärmar, markerad midja och lång kjol med slits samt en fin öppen rygg med v-ringning och klädda knappar. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
Lång enkel brudklänning med öppen rygg från Bubbleroom
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

7. Kort brudklänning, Joelle

En av fördelarna med att gifta sig i stadshuset eller ha en mindre ceremoni på annat håll är att det kan kännas enklare att frångå traditioner och normer. Det kan till exempel innebära en kort klänning, som denna från Joelle med korta puffärmar och v-ringning. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Kort vit klänning med puffärmar och v-ringning från Joelle
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

8. Plisserad klänning, & Other Stories

En mer bohemisk och samtidigt uppklädd variant är den här krämvita klänningen, som har plisserad effekt, volangeffekter och tunna axelband. Bär den som den är för en avslappnad look eller klä upp den med accessoarer, beroende på vilken stil du är ute efter. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
Lång krämvit plisserad klänning med tunna axelband från and Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

9. A-linjeformad bröllopsklänning, Lindex

Den här vackra klänningen i en krämvit nyans passar dig som vill ha en lätt retroinspirerad design på din brudklänning. Den har en fin A-linjeformad silhuett och en bar axel samt en stor rosettdetalj på andra axeln. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Vit midiklänning med one shoulder-design och rosett å axeln från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

10. Stickad slipklänning, Cos

En stickad klänning är inte vad många först tänker på när det vankas bröllop – men denna underbara skapelse från Cos får oss att genast ändra uppfattning. Den har en klassisk slipklänning-design med en lätt figurnära passform, tunna axelband och en minimalistisk halsringning och kommer göra sig perfekt på ett sensommar- eller tidigt höstbröllop med rätt accessoarer. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
Lång vit stickad slipklänning med tunna axelband från Cos
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024
Annons
Annons