Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Enkla sättet att ta bort skrynklor i kläderna – utan strykjärn

07 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Upptäcker man att kläderna man ska ha på sig är skrynkliga tio minuter innan det är dags att gå hemifrån kan det kännas hopplöst att göra något.
Men du behöver inte dra fram varken strykjärnet eller steamern när du har det här enkla tipset – som gör att kläderna ser strukna ut på nolltid.
”Det tog mig 2 minuter sammanlagt”, skriver Shelby som visar knepet.
Annons
Detaljerna som får din stil att se mer exklusiv utBrand logo
Detaljerna som får din stil att se mer exklusiv ut

Att ha kläder fria från skrynklor och veck är det första steget till att se välklädd och snygg ut. Men ibland verkar skrynklorna dyka upp utan att man märker det innan det är för sent.

När det är tio minuter tills du ska lämna hemmet för att gå på fest och du plötsligt upptäcker att klänningen är full av osmickrande veck, vad gör du då? Att ta fram strykjärnet – om man ens äger något – tar för lång tid, och steamern är krånglig och måste också värmas upp. Men det finns faktiskt ett smidigt knep som kan göra susen i en handvändning.

Visar smarta knepet – hyllas

På sociala medier-appen Tiktok sprids det nu ett smart knep som mamman Shelby delar med sig, som gör vardagen så mycket enklare. Hon visar hur du kan improvisera fram en strykt effekt med hjälp av en vattenspruta och en hårfön. Klippet har hon döpt till ”Lata tjejens life hack”.

Annons

”För alla millenials utan strykbrädor och som är för lata för att använda en steamer. Spreja vatten och torka med hårtork. Det tog mig sammanlagt 2 minuter och hjälper mig mycket”, skriver hon i videon där hon illustrerar sitt tips på ett par jeans.

I klippet, som har visats över 150 000 gånger, sprejar hon sina jeans med vatten och tar sedan sin hårfön och fönar det blöta området, samtidigt som hon slätar ut det med handen.

Bland kommentarerna är det många som tar till sig av det användbara tipset.

”Antecknar helt klart ner detta för framtiden”, skriver en person.

”Det här är alldeles briljant”, tycker en annan.

”Jag har aldrig tänkt på detta och det är genialt”, konstaterar en tredje.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons