Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Exklusiv stil med små detaljer – smyckena som ger dig en lyxig look

17 aug, 2022 
Få en lyxig look med hjälp av rätt smycken
En lyxig stil handlar inte enbart om plaggen du bär. Ofta är det de små detaljerna som skapar den rätta känslan. Det allra enklaste sättet att få en exklusiv stil är att addera vackra smycken. Och du behöver inte bli ruinerad på kuppen. Det finns gott om budgetalternativ som ger samma lyxiga intryck!
Annons
VIDEO: Detaljerna som får din stil att se mer exklusiv utBrand logo
VIDEO: Detaljerna som får din stil att se mer exklusiv ut

Har du tänkt på att vissa personer av någon anledning lyckas se exklusiva ut även när de bär jeans och t-shirt? Ofta är det då smyckena som adderar den där extra eleganta känslan. För när det gäller att få en klädstil som ser lyxig ut handlar det inte enbart om plaggen du bär. Mycket hänger på de rätta detaljerna. Att addera vackra smycken är det absolut enklaste sättet att skapa ett glammigt intryck. Och det behöver inte kosta skjortan. Viktigast av allt är att du satsar på rätt modeller. Valet av smycken kommer alltså att påverka hela din look och göra mer skillnad än du kanske tror. Här är sex smycken som garanterat höjer lyxfaktorn på din stil.

Annons

1. Klassiska pärlor

Få detaljer kommer att ge din stil en lika elegant känsla som klassiska vita pärlor. Genom att addera ett pärlhalsband eller ett par pärlörhängen kommer du alltså garanterat att få en stil som genast att se mer exklusiv ut. Välj mellan de populära barockpärlorna med oregelbunden form eller de klassiskt runda pärlorna. Båda alternativen kommer att ge dig samma lyxiga känsla.

Halsband med barockpärlor ger en lyxig känsla.
Halsband med barockpärlor ger en trendig men elegant känsla.
Klassiska pärlörhängen ger ett elegant intryck.
Klassiska pärlörhängen är bland det mest eleganta man kan bära.
Annons

2. Tidlös klocka

En vacker, tidlös klocka kommer garanterat att höja lyxfaktorn även när du bär något så vardagligt som ett par jeans och en t-shirt. En klocka brukar i regel kosta lite mer, vilket är ännu en anledning till att välja en klassisk modell som passar till allt och som du kan bära varje dag utan att tröttna. En klocka med fyrkantig urtavla och läderarmband andas klassisk elegans medan en klocka med rund urtavla och länkarmband är ett tidlöst val som passar såväl en sportig stil som en glammig galaklänning.

Tidlös klocka med rund urtavla och länkarmband ger ett lyxigt intryck.
En klocka med rund urtavla och länkarmband är en tidlös modell som passar till allt.
Annons
En klocka med fyrkantig urtavla och skinnarmband skapar en elegant stil.
En fyrkantig klocka med läderarmband andas klassisk elegans.

3. En gnutta bling

När det gäller bling vill vi betona att det handlar om just en gnutta. För när det gäller gnistrande stenar är det inte ju större desto bättre som är devisen. Alltför stora och blingade smycken kan snabbt göra att stilen känns prålig istället för lyxig, medan glitter i lagom dos ger den där eftertraktade exklusiva känslan. Och det behöver inte alls kosta skjortan. Du måste nämligen inte investera i äkta stenar för att få till en lyxig look. Kubisk zirkonia kostar exempelvis betydligt mindre och glittrar tillräckligt!

Annons
Sienna Miller bär glittrande örhängen på gala.
Sienna Miller använder gnistrande örhängen för att göra galastilen komplett.
Glittrande smycken höjer glamourfaktorn.
Addera bling i lagom dos för en lyxigare stil.
Annons

4. Guldringar

Det finns något extra lyxigt över smycken i just guld, så varför inte satsa på en guldring i en mjukt rundad form som dessutom är supertrendig just nu? Välj gärna en guldring i extra stor modell som syns ordentligt så den verkligen gör skillnad och lyfter din stil lite extra.

Guldringar i rundade former är trendigt samtidigt som de ger ett exklusivt intryck.
Smycken i guld ger en extra exklusiv känsla.
Guldring i extra stor modell ger ett lyxigt intryck.
Satsa på en guldring som tar plats och får synas.
Annons

5. Klassiska hoops

Ett par tidlösa hoops är otroligt användbara och passar till alla stilar, samtidigt som de ger en klassisk och elegant känsla. Välj bland ett enda större par eller bär flera mindre ringar tillsammans om du har fler hål i öronen. De kommer garanterat att höja den exklusiva känslan såväl till vardags som till fest.

Emili Sindlev ser glammig ut i klassiska guldhoops.
Klassiska hoops ger en exklusiv känsla.
Caroline Daur bär runda guldörhängen i twistad modell.
De tidlösa örhängena passar alla stilar och tillfällen.
Annons

6. Medaljong

Historiskt sett så bars medaljonger som en statussymbol i antikens Rom och Grekland, och den exklusiva känslan sitter i än idag. Numera är de inte bara supertrendiga. Det finns även något som känns väldigt personligt med en medaljong. Välj en symbol du tycker om, ditt stjärntecken, eller varför inte gravera in ett speciellt datum eller kanske barnens initialer? Medaljen passar perfekt att bära tillsammans med fler smala halsband som exempelvis en tunn guldkedja.

Randig blus med volangärm matchas med medaljong i guld.
Historiskt sett var medaljongen en statussymbol, och den exklusiva känslan sitter i än idag.
Annons
Darja Barannik bär medaljong i guld tillsammans med flera andra guldhalsband.
Darja Barannik bär sin medaljong tillsammans med fler tunna guldhalsband.
SE OCKSÅ: 8 stora trender hösten och vintern 2022Brand logo
SE OCKSÅ: 8 stora trender hösten och vintern 2022
Annons
Annons