Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Experten: 5 vanliga modemisstag vi ofta gör på vintern

30 dec, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt, PEXELS
Har du koll på modemissarna vi gör på vintern? Inte? Då ska du genast läsa vidare.
Annons
Se Lotta Engbergs stilresa genom årenBrand logo
Se Lotta Engbergs stilresa genom åren

Det är vintern och termometern visar på minusgrader. Burr! Ja, vintertid är det inte alltid lätt att hålla stilen. Men det finns några modemissar att undvika – om vi vill se exklusiva ut. Det menar i alla fall denna modeexpert, Clemmie Fieldsend. I tidningen The Sun har hon listat fem vanliga missar vi gör då det är kallt. Experten menar att det finns några plagg att undvika, plagg som gör att vår stil ser daterad ut. Kolla in dem nedan. Clemmie poängterar också att det finns några plagg som alltid är lika helrätt, säsong efter säsong: de blommiga vinterklänningarna och de knähöga stövlarna i skinn eller mocka.

Stickade strumpbyxor

Tjockare strumpbyxor har en tendens att locka när vädret blir kyligare. Men Clemmie Fieldsend menar att tjocka, stickade, strumpbyxor hör barndomen till.

Annons

Boots med fuskpäls

Likadant är det med skor, boots, med pälsfoder och/eller pälskant. Sådana bör bara yngre personer, i småskoleåldern, använda, menar Clemmie.

Pashminasjalen

Den har synts på mängder av kändisar genom åren, såsom stilsäkra Sarah Jessica Parker och Kate Moss. Men nu är det dags att lägga pashminasjalen på hyllan, slår Clemmie fast. Välj istället en mer tjockstickad halsduk, den klär de flesta bättre.

Annons

Fedorahatten

Kändishatten fedora har synts på många stjärnor – och kungligheter. Och visst kan den vara lite flott, men välj hellre en klassisk beaniemössa så är du stilsäkrare.

Kofta med vattenfallskrage

En mjuk cardigan är onekligen vinterns mysigaste plagg. Men alla modeller är inte lika smickrande. Speciellt inte den tunnstickade, lite längre, koftan med vattenfallskrage. Den gör att din stil känns äldre än den behöver – och väldigt daterad.

Källa: The Sun

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons