Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Här är trendigaste jackan våren 2023 – och så ska du matcha den

30 dec, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Våren 2023 satsar vi på en riktigt klassiker då det kommer till jacka. Här är den allra trendigaste modellen – och så ska du styla den.
Annons
Se 4 kändisar som öppnat upp sig om sina kroniska sjukdomarBrand logo
Se 4 kändisar som öppnat upp sig om sina kroniska sjukdomar

Det må vara vinter – men redan nu blickar vi mot ljuset och våren. Vi går mot ljusare och varmare tider och även om det bara är januari kan det vara en god idé att planera dina inköp inför vårsäsongen (eller för den skull kika hemma i garderoben om man redan har de trendiga plaggen där).

Hösten 2022 var det en särskild jacka som dominerade modebilden fullständigt: bomberjackan. Och har du en sådan hemma i garderoben – fortsätt använda den. Gärna stylad som Feminas modeexpert föreslår.

– Många av oss skulle säkert bära bomberjackan på ett avslappnat sätt, tillsammans med exempelvis jeans, kängor och en t-shirt eller en stickad tröja. Det som är nytt för hösten är dock att bomberjackan gärna får bäras med mer eleganta plagg som exempelvis kjol och klackar. På de internationella modeveckorna var det mest populärt att matcha den boxiga jackan tillsammans med overknee-stövlar på catwalken – något vi kunde se hos bland andra Max Mara, Givenchy och Ports 1961. Så den som vill vara extra trendig ska alltså dra på sig ett par höga klackar eller ett par skinnstövlar till sin bomberjacka i höst, slår Emma Danielsson fast.

Annons

Trendigaste jackan våren 2023

Våren 2023 är det dock en jacka som syns lite extra mycket. Kändisar som Hailey Bieber och Kendall Jenner har redan hakat på trenden. Och ja, det är en riktig klassiker som dominerar modebilden i vår. En klassiker som kommit och gått i nästan 100 års tid. Vilken jacka vi talar om? Bikerjackan! Alltså den klassiska skinnjackan.

– Har du en bikerjacka i garderoben så ska du absolut plocka fram den nu, säger Emma Blomberg, moderedaktör på ELLE, till Aftonbladet.

Annons

2023 kommer skinnjackan i de flesta modeller och utföranden, den är lika rätt oavsett om du väljer en mer oversize, bylsig, modell eller en kortare. Vill du ha en skinnjacka med fransar eller axelvaddar fungerar det också.

Så matchar du skinnjackan

Men, hur matchar man då skinnjackan? Passar den verkligen alla stilar? Svaret är ett tveklöst ja. Stylingen är allt. Vill du bära den på ett mer avslappnat vis? Matcha med sneakers, gärna låga Converse, jeans och t-shirt. Vill du bära den mer dressat och uppklätt? Satsa på att ha en vit skjorta under, kostymbyxor och loafers eller klackar.

Annons