Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Expertens tips – så blir din scarf modeplagg och accessoarer

01 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Claudya Moreira är kvinnan som kan skapa vad som helst – från en scarf.
På sociala medier delar hon med sig av tips på hur hon gör om vanliga halsdukar till alla plagg man kan tänka sig.
– Jag tillbringar en till två timmar framför spegeln nästan varje dag, och övar på nya sätt att knyta scarfs, säger hon till Vogue.
Annons
För kvinnor av kvinnor – vårens plagg skapade av kvinnorBrand logo
För kvinnor av kvinnor – vårens plagg skapade av kvinnor

Många förknippar sociala medier-appen TikTok med dansvideos, humorklipp och matrecept, men är du modeintresserad finns också mycket att hämta. Senaste moder blandas med smarta trendtips och modeknep – och en av de som kommer med det sistnämnda är Portugal-bon Claudya Moreira.

Claudya har gjort sig känd som scarfexperten. Det finns ingenting hon inte kan knyta en scarf för att skapa. Toppar, kjolar, accessoarer, huvudbonader – bara fantasin sätter gränser. Hon har över 100 000 följare på appen oh har nu grundat sitt eget scarfmärke till råga på allt.

Annons

– På Kap Verde-öarna där jag föddes bar äldre kvinnor en scarf runt sina huvuden så att de yngre personerna ska veta att de ska visa största möjliga respekt mot de äldre kvinnorna. När jag se tillbaka på min barndom kom jag alltid i kontakt med scarfs, säger Claudya Moreira till Vogue.

Så stylar du din scarf

För att hon ska komma på sina bra tipsvideos, som ses av hundratusentals personer, måste Claudya lägga ner mycket tid på det.

– Jag tillbringar en till två timmar framför spegeln nästan varje dag, och övar på nya sätt att knyta scarfs, tills det blir något som jag gillar och skulle ha på mig. Det är väldigt viktigt för mig att skapa en stil som människor kan relatera till, så jag försöker vara modest och elegant.

Claudya ger sina bästa tips för att använda sig av scarfs i sin styling, förutom tipsen hon visar på sin kanal.

– Om du inte är bekant med att bära scarfs, så skulle jag rekommendera att börja med mindre scarfs som en accessoar. Till exempel, knyt en på din väska. En silkessjal runt halsen blir aldrig fel – det adderar så mycket elegans till din outfit, oavsett hur enkel den är. Var lite modig och införskaffa en scarf som sticker ut. Det kan vara allt från att den har en stark färg, till att den är gjord i ett utsökt material. Det kommer bli det första folk märker med din outfit.

Annons

Här är några av scarfexpertens bästa tips:

Annons
@claudyamoreira1

Reply to @kuraudokuin this time a cardigan ✌🏾#scarf #fashionhack #fashiontips #foryou

♬ Freestyler - Bomfunk MC's

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons