6 vanliga misstag du gör när du köper jeans – så rättar du till dem
1:41

Efter reklamen: 6 vanliga misstag du gör när du köper jeans – så rättar du till dem

(1:41)

Slå på ljud

Efter flera år av snävt jeansmode (både bildligt och bokstavligt talat) finns just nu flera trendiga jeansmodeller som är både trendiga och sköna att bära. Det var på tiden!

Vi säger adjö till tajta stuprörsjeans och revbenshöga midjor som skär in i magen när man sätter sig – och blickar framåt till de nya modellerna som tar över denimmodet!

”Ju äldre jag blir, desto mindre är jag sugen på att bära de där figurtajta och smala ben-uppvisande stuprörsjeansen – att vara bekväm i mina kläder och i mig själv är så mycket viktigare och snyggare”, skriver mode- och hållbarhetsinfluencern Alexandra Stedman på sin blogg.

Vi kan inte annat än att hålla med Stedman när vi djupdyker i rådande modetrender, som faktiskt tillåter en mer bekväm passform.

Vida ben, cargobyxor och långa jeanskjolar är bara några av de mer demokratiska modetrender [du behöver inte vara pinnsmal reds. anm.] som lyser klarast på jeansfronten just nu – och även i höst!

Färgen som får alla dina sommaroutfits att se dyra ut

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

1. ”Funkar alltid”-jeansen

Jeanne Damas.

Anthea Simms

”Funkar alltid”-jeansen är en klassisk jeansmodell med raka ben. De är ett perfekt substitut för dina tajta trotjänarjeans i garderoben. Likt dem, funkar den här modellen i alla tillfällen. Skillnaden är att den här modellen har en betydligt mer bekväm passform – och att den är supertrendig just nu.

Du kan styla ”funkar alltid”-jeansen på oändligt många olika sätt. Du kan exempelvis bära denna mångsidiga byxa med loafers och en avslappnad skjorta till vardags. Till festen föreslår vi en blus med puffärm och ett par låga, färgglada klackar. SÅ snyggt!

2. Vida ben

Sophia Roe.

David Fisher/Shutterstock

Byxor med vida ben har varit på modet ett tag och deras popularitet ser inte ut att avta.

”En av de mest sökta stilarna hos våra kunder och en stor favorit hos oss är 'vida jeans', och de är definitivt här för att stanna hela året. De är otroligt lätta att styla. Jag älskar att matcha dem med coola lågskor", säger Libby Page, marknadschef för e-handelsföretaget Net-a-porter, i en intervju med brittiska ELLE.

3. Låg midja

Pernille Teisbaek.

Cornel Cristian Petrus/Shutterstock

Modet från 00-talet har sakta men säkert nästlat sig in i finrummet igen sedan våren 2022. De låga jeansen var en riktigt basvara i garderoben efter millenieskiftet och nu är de tillbaka på modet igen.

Men att välkomna denna (förvisso odemokratiska) modestil tillbaka in i vardagen på nytt kan kännas lite läskigt. Särskilt om man är en sådan som gärna döljer magen med en lite högre byxmidja.

Och nej, du behöver inte visa magen bara för att du bär jeans med låg midja. Inspireras av danska modegeniet Pernille Teisbaek som stylar den låga midjan med en elegant polo i stället. En modern och mer vuxen twist på Y2K-trenden. Mycket elegant!

12 oförglömliga bilder på Jane Birkin

4. Cargo-jeans

Emili Sindlev.

Marcy Swingle/Shutterstock

Cargobyxans popularitet fullkomligt exploderade i våras och nu känns den som ett enkelt sätt att höja trendfaktorn på en outfit, utan att behöva hoppa på någon allt för crazy fluga. De är dessutom lika praktiska som de är trendiga.

”I nästan ett kvartal tog den här modellen över varenda designershow under modeveckorna, och den här stilen omfamnar verkligen funktion – investera i ett par hållbara, slitstarka, men ändå coola byxor, och du kommer ha en trotjänare som tar dig genom både jobbveckan och festhelgen”, säger Page till modemagasinet.

5. Denimkjolen

Evelyn Kazantzoglou.

Marcy Swingle/Shutterstock

Till våra stora glädje har den långa denimkjolen gjort comeback på modescenen. Den här modellen kombinerar två stora trender just nu; minimalism och grunge (som båda var stora influenser under 90-talet).

Page berättar att detta plagg gjort återentré med besked och är en av de mest efterfrågade, i kombination med ordet 'denim' just nu. Hon tror inte att det är en trend som kommer avta än på ett tag.

Så, investera i en maxikjol i denim och se hur den lyfter dina vardagsoutfits till en ny nivå.

Mest läst