Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Fem roliga modedetaljer från Köpenhamns modevecka

12 aug, 2022 
AvJenny Fredriksson
Fotografcopenhagen fashion week
Den danska modeveckan har precis avslutats och som vanligt levereras ett härligt och bärbart mode i världsklass! Vi är fullmatade med inspiration inför nästa sommar 2023 och här listar vi fem roliga modedetaljer från Köpenhamns modevecka som fångar vårt öga och kittlar vår fantasi.
Annons

Den danska modescenen är verkligen vår favorit. Danska modemärken är experter på skönt bärbara plagg med en lekfull twist. Inte är de heller rädda för mycket färg och mönster. Här hittar du plaggen, trenderna och modedetaljerna som du kommer att bära nästa sommar! Håll till godo!

Chrissy Teigens bästa looks på röda mattanBrand logo
Chrissy Teigens bästa looks på röda mattan

Cargobyxan

Säsongens comeback står cargobyxan för! Alla danska designers av rang har minst en eller två cargobyxor i sina vårkollektioner. Cargobyxorna glider rakt in i streetwear-trenden inspirerad av den stora 00-talsströmming som nu dominerar modebilden. Byxan ska ha tydliga sömmar, stora sidofickor och en bekväm passform.

Annons
Gestuz

Hantverk

Hantverkstrenden som bubblade under pandemin har nu tagit rejäl fart. Vi ser virkade plagg, vackert finstickade plagg och även vävda accoessoarer och snygga makraméflätade detaljer. Trenden sitter som en smäck i den stora DIY-strömningen som är en motreaktion mot de senaste årens väldigt strama, perfekt minimalistiska mode. Nu är det dags att ha pysselstund på riktigt.

Remain
Annons

Grönt

Grönt har varit en trendfärg sedan Bottega Veneta lanserade ”sin” gröna färg hösten 2021. Den färgtrenden håller på inget sätt på att avta utan den håller på att gasa upp! Nästa sommar är det lime, neongrönt och gräsgrönt som har vårt färgfokus.

Gestuz
Annons
Stine Goya

Megaväskan

Från miniväska till megavarianten. Alla miniväskor som har varit poppis de senaste säsongerna har fått en jumpokompis i form av en axelväska eller tote i storlek större.

Annons
Skall Studio
Lovechild 1971
Aeron

Glitter

En söt trenddetalj som fick vårt fokus är alla strassglittrande plagg som kikar fram. Antingen kör man en helglittrig aftonklänning eller satsar på en glittrig topp som kikar fram under kavajen.

Annons
Stine Goya
Remain
Annons