Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Så här får du den coola danska stilen

12 aug, 2022 
AvJenny Fredriksson
FotografCopenhagen fashionweek
långklänningar väst solglasögon hoops
Danskt mode står i fokus under Köpenhamns modevecka där de stora danska varumärkena visar upp sina vår/sommarkollektioner. Men en lika stor inspirationskälla är alla coola danska kvinnors egna stil och modekänsla. Femina guidar dig till hur du får den inspirerande danska stilen och looken.
Annons
Fem favoriter från Femina – modespecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – modespecial

Feminas moderedaktör Jenny Fredriksson har varit på en fullmatad Copenhagen Fashionweek för vår/sommar 2023. Förutom att ha sett massa snyggt och inspirerade mode så är det de coola danska kvinnornas stil som inspirerar. Här listar Feminas modeexpert fyra punkter på hur man knäcker den coola danska stilen.

Eklektiskt och färgstarkt

Danskorna är inga blyga violer utan de väljer gärna plagg i starka färger och mönster och kombinerar dem hej vilt. Inga stilregler gäller vilket är väldigt befriande. Matcha ränder med blommor och cerise med rött och ett par stamentskor som sneakers och chunky sandaler med strumpor så är du hemma.

Annons
färgstarkt mode
virkad klänning

Sneakers till allt!

Den bekväma sneakerstrenden är här för att stanna. Och ingen är gladare än vi. Danskorna bär sneakers till allt, från coola shorts till den elegantaste festblåsan.

Annons
oversize kavaj neon långkjol sneakers

Inte utan min cykel

I Danmark i allmänhet och i Köpenhamn i synnerhet cyklar man överallt och det är absolut inga snabba funktionskläder och snabba racercyklar som gäller för danska kvinnor utan man cyklar gärna i sina finaste kläder både till vardag och fest.

Självförtroende till max

Danskorna är bäst på att bära upp de mest udda och utstickande plagg på ett helt naturligt sätt utan att plagget eller looken tar över. Det är inte väskan eller plagget som gör dig attraktiv utan den ger dig ett självförtroende som syns. Det är en paroll som danskorna är bäst på i världen.

Annons
Annons