Britt Ekland har många strängar på sin lyra – skådespelerska, författare och på senare år medverkande i reality-tv-program som Svenska Hollywoodfruar och Stjärnorna på slottet. Hennes väg mot stjärnorna gick från Stockholm, där hon föddes 1942, via London till Hollywood där hon fortfarande bor. Hennes stora claim to fame är som ikonisk bondbrud i Mannen med den gyllene pistolen från 1974 med Roger Moore och Maud Adams. Britt har otroligt inspirerande smak, både när det gäller mode och män. Hon har varit gift med Peter Sellers och dejtat Rod Stewart! Hennes stil är alltid kvinnlig och trendig, oavsett årtionde och ålder, och hon är inte rädd för färg eller mönster!

1.Tropiskt chic

Britt Ekland sätter den tropiska looken på Antigua 1991. En kvinnlig och luftig klänning är ett självklart val för en tropisk look. Låt håret självtorka, gärna med ett skönt balsamspray. Satsa på enkla produkthjältar som vattenfast kajal och läppglans.Testa att styla med halsband i olika längder och mixa gärna silver och guld.

2. Lekfullt och mönstrat

Säsongens nyckleplagg är byxdressen! Den fungerar med fördel på sommaren men även på vintern är byxdressen som ett snyggt partyplagg. Superfin enfärgad med en riktig knockout i ett snyggt mönster som Britts underbart blommiga byxdress som matchas fint med hårband och sandaler.

3. Snyggast på festen!

Hur underbart är inte denna bild på Britt och hennes dåvarande pojkvän Rod Stewart fråm år 1976? Och för att inte tala om outfitsen -Britt i en ljuvlig blommig klänning och en pistagegrön aftonjacka och Rod så stilig samtidigt rockigt cool i en snygg kavaj, krispigt vita byxor och stråhatt.

4. Poolcool

Baddräkten är i fokus i 2020 års badmode, så var det även sommaren 1964. Här rockar Britt en bedårande baddräkt i marinblått.

5. Semesterchic på ön Ischia

Britt och hennes dåvarande make Peter Sellers på romantisk promenad på den lilla italienska ön Ischia där de spenderade en sommar när de spelade in filmen " Ta fast räven" av den italienska regissören Vittorio de Sica. Båda ser extremt stylish ut, Britt i en snygg fodralklännning och med väl valda accessoarer som solhatt och sandaler. Spana in Peter Sellers nonchalant knutna scarfs och snygga loafers . 10 stilpoäng till båda!

6. Blommig bondbrud

1974 fick Britt rollen Mary i Bond-filmen " Mannen med den gyllene pistolen". En höjdpunkt i hennes karriär. Ingen kan se så fräsch ut som Britt i en bikini och en hibiskusblomma nochalant bakom örat.

7. Solsnygg med Rod Stewart

Britt hade ett förhållande med den ikoniska brittiska rockaren Rod Stewart mellan 1975 och 1977. De blev presenterade för varandra av ingen mindre än Elizabeth Taylor och hade ett kort och intensivt förhållande med många spektakulära fashion moments tillsammans.

8. Solsnygg med Rod Stewart

Svårt att säga vem som är snyggast i det paret:). Man måste ju bara ÄLSKA 1970-talets badmode! Så små och så låga badbyxor.

9. Travel in style

Man får drömma om flygresor och glamorösa rese-outfits ett bra tag fram över. Då får vi nöja oss och tanka stil och rese-inspiration med hjälp av Britt och Peter Sellers eleganta looks på Heathrow 1964.

10. Skidsnygg på isbanan

Vem vill inte åka skridskor i denna coola ensamble av jeans och fräsigt stickade benvärmare och tröja i en skönt etnomönster? Britt slår alla stilrekord på isen i alla fall!

Läs mer:

Tre gånger Victoria lånat mamma Silvias kläder

Inspireras av Victorias sommarstil